Sarayköy:
banner175
Tiyatro ile engelleri aştılar
Sarayköy’de engelli bireylerin topluma kazandırmak adına bir araya gelen Genç Engelliler Tiyatro Topluluğu sahne aldı. Genetik bir sorun olan cücelik rahatsızlığı bulunan kişilerin bir araya geldiği tiyatro topluluğuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Sarayköy Belediyesi’nin destekleriyle Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde Genç Engelliler Tiyatro Topluluğu, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler adlı tiyatro oyununu sahneledi.  Şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlara ücretsiz olan oyun sonunda vatandaşlar tiyatro ekibi ile fotoğraf çekilerek günü ölümsüzleştirdiler.
 
Sarayköy halkının yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Genç Engelliler Tiyatro Topluluğu Bölge Müdürü Orhan Yağlı, “ Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak adına çıktığımız bu yolda “Gelin engelleri birlikte kaldıralım” projesiyle ülkemizi geziyoruz.  Engelli arkadaşlarımızla bir araya getirdiğimiz bir tiyatro topluluğumuz bu. Engellilere imkan verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdiğimiz bir oluşum içerisindeyiz. Sarayköy halkı bizleri çok güzel karşıladı. Çok teşekkür ederiz” dedi.
 
Pamuk prenses ve 7 cüceler oyununda bedensel engelli sanatçıların oyduğunu belirten Yağlı, “Amacımız 13 milyon engellisi olan ülkemizde mutlu ve güzel bir gün yaşatabilmek kardeşlerimize. Bugünde burada bizlere bu imkanı tanıyan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ederim” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku