Sarayköy:
banner175
Türkiye'ye örnek olacak bu vefa 22 yıldır hiç bitmedi
Bu yıl da silah arkadaşları şehit Hüseyin Kuş’u unutmadı ve ülkenin dört bir yanından kahraman arkadaşları için Sarayköy’de bir araya geldi. İlk olarak Hüseyin Kuş’un komutanları ve silah arkadaşları Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş tarafından Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde ağırlandı. Kahvaltıya Şehit Hüseyin Kuş’un babası Osman Kuş, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Berkay Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Osman Kutlu Balak,  o dönemde üsteğmen olan bölük komutanı ve şuanda Jandarma Kriminal Daire Başkanı görevindeki Mustafa Mercan, Şırnak Silopi eski Alay Komutanı emekli Albay Yasin Şahin, emekli Albay Ferhat Konyalı ve 75 silah arkadaşı eşleri ile birlikte katıldı.
 
22 YILLIK VEFA BELGESEL OLUYOR
Kahvaltıda hoş geldiniz konuşması yapan Belediye Başkanı Özbaş, “30 Aralık tıpkı Sarayköyümüzün Milli Mücadeleye Katılış tarihi olan 24 Mayıs gibi manidar bir tarihtir. Çünkü 30 Aralık 1996 tarihinde Hüseyin Kuş kardeşimiz şahadet mertebesine ulaştı. Önümüzdeki dönem Belediye Başkanlığı görevi bize nasip olursa Sarayköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak bu güzel birlikteliği tüm gelecek nesillere, Sarayköy tarihine ve şanlı tarihimize ekleyeceğimiz bir belgesel haline getireceğiz. Çünkü yurdun dört bir köşesinden şehit arkadaşınızın mevlidine katılmak için bu karda, kışta buraya kadar gelen sizler bu ülkeye önemli bir tarih yazdınız aslında. 22 yıldır bu tarihi yazmaya devam ediyorsunuz. Gelecek seneki buluşmamızda 30 Aralık 1996 tarihinde o kültürel yayınımızı tüm Türkiye’ye şanlı tarihimize hiç silinmemek üzere yazmak Sarayköy Belediye Başkanı olarak bizim, Sarayköy Belediyesi’nin ve Sarayköy halkının boynu borcu olsun” dedi.
 
“22 YIL ÖNCE BUGÜN ŞAHADET MERTEBESİNE UĞURLADIK”
Şehit Hüseyin Kuş’un o dönemde bölük komutanı olan Jandarma Kriminal Daire Başkanı Mustafa Mercan, “22 yıl önce Hüseyinimizi saat 10:15 gibi mevziden aldık.  22 yıl önce bugün şahadet mertebesine uğurladık. Bir çınarını Osman babaya veremedim ama o gün bugündür evlatları olarak yanına gelmeye çalışıyoruz.  Acılarının milyonda birini paylaşmaya çalışıyoruz. 22 yıldır sürekli bu organizasyon devam ediyor ve edecek. Çünkü şehitlerimiz ailelerini ve vatanı bize emanet etti. İnşallah bizde şehit oluruz. Ailemizi ve vatanımızı bizden sonrakilere devredebiliriz. Allah razı olsun Sarayköy’den ve Sarayköy Belediyesi’nden güzel bir organizasyon oldu. Osman babam özellikle 22 yıldır hiç aksatmadan şehidimizi anmayı devam ediyor. Saygı ve hürmetlerimi babama atfediyorum” diye konuştu.
 


“22 YILDIR SÖNMEYEN BU ATEŞ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN”
Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, “Zannetmeyin ki Türk ordusu tarihten bu yana yazdığı zaferleri giydiği kıyafetler, attığı silahlar, kullandığı tanklar, uçurduğu helikopterlerle bu zaferleri kazanıyor. Bu zaferleri içlerindeki vatan aşkı ruhu ile kazanıyor.  Her Türk asker doğar, asker yaşar ve asker ölür. Şehitlerimiz bayrak uğruna, vatan uğruna can verdiler. Şehit kardeşimizin silah arkadaşları sizlerin 22 yıldır sönmeyen bu ateşi Türkiye’ye de örnek olsun” dedi.
 
“SÜRÜNE SÜRÜNE OLABİLDİĞİNCE HIZLI GİTTİK AMA YETİŞEMEDİK
Sakarya’dan gelen Barış Çopan çatışma sırasında alanda olduğunu belirterek, “ Ben askerdeyken sağlıkçıydım Hüseyin Kuş’un çatışmada yaralandığını duyduk yanına geçtik. Sürüne sürüne olabildiğince hızlı gittik ama yetişemedik. Elimizden geleni yaptık ama şehidimizi kurtaramadık. O an çok kötü hissettik kendimizi. Şehidimizin mevlidine 22 yıldan bu yana geliyoruz. Sonuna kadar da geleceğiz” dedi.  
Kahvaltı sonrası şehidin evinin önünde düzenlenen mevlit hayrına katılan Ercan Şahin Sınır Karakolu askerleri, şehit ailesinin ellerini öptü ve helallik aldı. Ayrıca mevlit hayrına Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Emekli Tuğgeneral Veli Turan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve ilçe protokolü katıldı.
Ardından Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya ve şehidin arkadaşları kahraman şehit Hüseyin Kuş’u şehitlikteki mezarında ziyaret ederek dua etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku