Serinhisar:
banner175
Sel mağduru engelli aileye devlet eli
Afet sonrası Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Vali Hasan Karahan bölgeye giderek incelemelerde bulunmuş ve yetkililerden bilgi almıştı. İnceleme sırasında Bakan Zeybekci ve Vali Karahan'ı selden zarar görmeyen ancak afetzede bir vatandaşa ulaştıran 11 yaşındaki Emine Tahmaz'ın gösterdiği Tahmaz ailesinin ihtiyaçları Devlet tarafından hızla karşılandı.
 
Oldukça eski evleri selden de etkilenince oturulamayacak hale gelen Ayşe Hanım Tahmaz ve birlikte yaşadığı ailesi, bayram olmasına rağmen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bulunan bir eve yerleştirildi. Evin mobilya, mutfak eşyası gibi ev eşyaları da Vakıf tarafından alınarak ev kullanıma hazır hale getirildi. Tahmaz ailesi, eksikliklerin giderilmesinin hemen ardından yeni evlerine kavuşmuş oldu.
 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Belediye tarafından ya da başka bir şekilde temin edilecek bir arsa üzerine prefabrik bir ev yaparak ailenin kalıcı ikametine kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor. Ailenin kalıcı eve geçişine kadar yerleştirilen geçici evin kirası da Vakıf tarafından karşılanacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Serinhisar’da otomobille hafif ticari araç...
Serinhisar ilçesinde, hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 17 yaşındaki Hilal öldü, 3 kişi...

Haberi Oku