Serinhisar:
banner175
Serinhisar'da gençlerin geleceğini parlatacak proje
Proje yazımını Ramazan Kırmızı’nın yaptığı,  gönüllü proje koordinatörlüğü ile tıbbi ve aromatik bitkiler eğitmenliğini Emine Kobaş’ın üstlendiği "Geleceğin Lokman Hekimleri Yetişiyor" isimli proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun görüldü. İlçeye yeni bir can katacak olan proje kapsamında kurulacak olan atölyede 18-29 yaş aralığındaki 20 genç, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve işlenmesini teorik ve uygulamalı olarak öğrenecek.
 
Toplam altı ay sürecek projede gençler, atölye eğitimi haricinde şehir içi ve şehir dışı gezileri, kitap okuma etkinlikleri, sportif ve kültürel faaliyetler, kişisel gelişim seminerleri ile her alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak. Serinhisar kaymakamlığı, Serinhisar Belediyesi, Serinhisar Halk Eğitimi Müdürlüğü, PAÜ Tavas MYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümü hocalarının da destek verdiği proje sonunda gençler alanında uzmanlaşmış olarak sertifika sahibi olacaklar.
 
Dün Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile proje sözleşmesini imzalayan SEBİGED Başkanı Emine Kobaş,  "Proje ile tıbbi ve aromatik bitkiler alanında gençlerin yetiştirilmesi için yerelde bir eğitim atölyesi kurarak bu alanda bir ilki gerçekleştireceğiz. Proje bünyesinde kurulan eğitim atölyesi hem gençlerin istihdam edilebilirliğine hem de ilçenin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Aslında bu projemiz gelecek yıllarda gerçekleştirmeyi planladığımız daha kapsamlı bir projenin ilk basamağı durumundadır. İnşallah asıl gerçekleştirmek istediğimiz ve Serinhisar’ın tanıtımına  büyük katkı sağlacak o büyük projemizi de en kısa zamanda hayata geçiririz. SEBİGED Serinhisar sevdalısı bir dernektir biz de bu dernek bünyesinde Serinhisar’a hizmet etmekten gurur duyuyoruz." dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ş.Zihni Gönen 7 yıl önce

maşAllah

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Serinhisar’da otomobille hafif ticari araç...
Serinhisar ilçesinde, hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 17 yaşındaki Hilal öldü, 3 kişi...

Haberi Oku