Serinhisar:
banner175
Serinhisar'ın aslında Kızılhisar olduğunun kanıtı
Denizli’de zaman zaman adı tartışma konusu olan Serinhisar’ın yüzyıllar boyu neden ‘Kızılhisar’ ismi taşıdığı bilimsel olarak açıklandı.
 
Sarihhisarınsesi.com’da yer alan haberde; Süleyman Demirel Üniversitesi’nin yaptığı araştırmanın bazı bölümlerine yer verildi.
 
1429’DAN SONRA GELDİLER


 
Araştırmayı, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden Adnan Menderes Kaya ile Doç.Dr.Hakan Karagöz yaptı ve 2014 Ağustos’unda akademik dergide yayımladı. Araştırmaya göre; Osmanlı Devleti'nin 1429 yılında yöreyi kesin olarak ele geçirdikten yerleşimler artıyor.
 
AVŞARLAR’IN KIZILLAR KOLU
 


Denizli'nin Serinhisar ilçesini Avşarların kurduğu bilinmektedir. İlçenin eski adı Kızılhisar'dır. Adından da anlaşılacağı üzere Avşarların Kızıllı oymağı burada yerleşmiştir. Kızıllı oymağının bir bölümü de Tavas ilçesinin Kızılca ve Kızılcabölük köylerini kurmuştur ki halen bu iki köy ile Kızılhisar’ın aralarında  akrabalık bulunduğu bilinmektedir.
 
‘KIZIL’ AKRABALARI ÇOK AMA ONLARIN İSMİ ‘SERİN’


 
Çivril'in Kızılcasöğüt ve Kızılcayer beldeleri bu oymaktandır.  Ayrıca Honaz'ın Kızılyer, Çameli'nin Kızılyaka, Beyağaç'ın Kızılcaöz, Kızılcaağaç ve Kızılyaka köyleri de Kızıllı oymağından kalmadır.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Serinhisar’da otomobille hafif ticari araç...
Serinhisar ilçesinde, hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 17 yaşındaki Hilal öldü, 3 kişi...

Haberi Oku