Serinhisar:
banner175
Serinhisarlı kadınlar kabuğuna sığmıyor
Serinhisar'da, Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği tarafından başlatılan Çaputa Can Veren Kadınlar projesi devam ediyor. Projeye Serinhisar Kaymakamlığı, Serinhisar Belediyesi ve Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de destek veriyor. Kursta eğitim alan kadınların, üretime katılarak istihdam edilmesini amaçlayan projede 2017 yılı içerisinde 120 kadına eğitimler verildi. Kursiyer kadınlar, eğitimleri süresince unutulmaya yüz tutmuş çaput kilim, yatak örtüsü, duvar panosu, ev terliği, pazar çantası, paspas, kanepe örtüsü, halı örtüsü, yelek, mont, bilgisayar çantası, sırt çantası gibi ürünler üretti. Atölyede üretilen ürünler yurtiçi ve yurtdışına satıldı. Bugüne kadar ABD, İsviçre, Almanya gibi birçok ülkeye ihracat yapıldı. Serinhisarlı kadınları meslek sahibi yapmayı hedefleyen proje, geri dönüşüme de katkı sağlıyor. Üretim esnasında tekstil çıktısı denilen çaputlar, kumaşları ve evde kullanılmayan kumaşlar ile kıyafetler kullanılıyor.
 

 
EĞİTİM VE GEZİ BİR ARADA
Dernek tarafından kursiyerlere verilen eğitimin yanı sıra, sosyalleşme faaliyetleri kapsamında çeşitli kentlere de geziler düzenleniyor. Çanakkale, Isparta, Dalyan, Köyceğiz, Salda Gölü ve Denizli Kitap Fuarı'na geziler yapılırken, kursa katılan kadınların çocuklarına da Serinhisar Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen oyun odasında ücretsiz bakılıyor. Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği Başkanı Emine Kobaş, kadınların iş hayatında yer alması ve sosyalleşmesi adına anlamlı bir proje yürüttüklerini belirterek, "Derneğimizi, Serinhisarlı kadınlarımızın ve gençlerimizin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla kurduk. Projemiz başlayalı yaklaşık 8 ay oldu. Kursa devam eden kadınlarımızın daha sonra kendilerine yetecek kadar bu işi yapmaları ve aile bütçelerine katkı sağlamalarını hedefliyoruz" dedi. (Deniz TOKAT / DHA)

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ali T 7 yıl önce

mehmet kobas ve emine kobas serinhisar icin cok buyuk isler yapmaya devam ediyor. keske gereken destegi gorseler.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Serinhisar’da otomobille hafif ticari araç...
Serinhisar ilçesinde, hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 17 yaşındaki Hilal öldü, 3 kişi...

Haberi Oku