Siyaset:
banner175
Ak Parti Denizli milletvekili listesine bir bakış

NİHAT ZEYBEKCİ İÇİN FARKLI SENARYOLAR

Ak Parti listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na verildiğinde en çok konuşulanlardan biri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin listede yer almaması oldu. Zaten başvurunun son gününe kadar Zeybekci’nin aday olmayacağı konuşuluyordu. Birçoklarına göre, asıl Zeybekci’nin aday olması sürpriz olmuştu. Ancak, diğer bakanların milletvekili listesine girip, ekonomi kadrosunun listeye alınmayarak cezalandırıldığı yorumları yapılıyor. Lakin, Ekonomi Bakanı, ekonominin doğrudan sorumlusu değil. Başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu asıl kararları alıyor. Sonraki isimler ise Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı… Ekonomi Bakanı daha çok bu kararların uygulamasını sağlıyor. Zeybekci’nin bakanlığı döneminde asıl sorumluluğu olan iş dünyası bölümünde başarısız olduğunu söylemek imkansız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her yurtdışı gezisinde yanında Zeybekci’nin bulunması, iş dünyası ile diyalogları düzeltmesi bunlara örnek gösterilebilir. Bu durumda, Zeybekci’nin ‘cezalandırılması’ durumu çok da akıllara yatmıyor. Asıl gerçeği seçimlerin sonucunda göreceğiz…
 

NEDEN CAHİT ÖZAN?
Çivrilli, ancak İstanbul’da yaşayan Cahit Özkan ilk kez Denizli siyaset sahnesine 2007 seçimlerinde dahil oldu. Ak Parti’den 6’ncı sıra adayı olan Özkan, sonraki seçimlerde meclise girdi. Birinci sırada yer alması, birçok insanda ‘neden?’ sorusunu sordurttu. Ancak bunun stratejik bir hamle olması mümkün. CHP’nin 4’ncü sıra adayı Çivril’de oturan bir isim; emekli Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu… Çivril’de Adnan Keskin etkisinden ötürü CHP’nin güçlü olduğunu da unutmamak gerek. İyi Parti’nin birinci sıra adayı da Çivrilli olunca, Ak Parti, Çivril’e yönelik bir hamleyle Cahit Özkan’ı birinci sıraya koymuş olabilir, yorumları yapılıyor.
 

HAMBATLI DİPLOMAT AHMET YILDIZ

Ak Parti’nin üçüncü sırasındaki isim Ahmet Yıldız. Kendisini Denizli’de tanıyan çok yok… 44 kişilik aday adayı listesinde de ismi yoktu. Ahmet Yıldız, milletvekili adayı olabilmek için Dışişleri Bakan yardımcılığı görevinden istifa etmiş bir isim. Gençlik yıllarında eğitim için ayrıldığı Denizli’ye bayram ziyaretlerinde gelen ve aslen Bozkurtlu olan Ahmet Yıldız’ın geçmişi başarılarla dolu. Bu arada Yıldız, adaylık başvurusunda Ankara ve Denizli adaylığı için başvurmuştu, Genel Merkez nu Denizli’den aday gösterdi.
 

NİLGÜN ÖK’ÜN İŞİ ZOR

Adayların arasında işi en zor olan aday Nilgün Ök… Daha önce Denzli Belediye Başkan Yardımcılığı, Büyükşehir Meclis üyeliği yaptı. Pamukkale Belediye Başkanlığı için nabız yokladı ama aday olmadı. Milletvekilliğine aday oldu ve 4’ncü sıraya yerleşti. 8 milletvekili çıkarılacağı düşünüldüğünde Ök’ün işi kolay gibi görünüyor ama öyle değil. Seçim sonuçlarında ittifak hesaplaması yapılacak. Yani; seçimdeki oylar toplanacak yüksek oy alan ittifak fazla milletvekilini kapacak. Son iki referandum sonuçlarına bakıldığında muhalefetin oy toplamı yüzde 55’i buluyor. Bu durumda Ak Parti Denizli’de birinci parti olsa bile, Millet İttifakı, Cumhur ittifakından fazla oy alırsa Ök, vekilliği, CHP’nin adayına kaptırabilir…
 

SÜRPRİZ OLAN BAŞKA BİR İSİM HASAN OYMAK

Listenin en bahtsız ismi belki de Hasan Oymak… Gurbetçi kökenli, Acıpayamlı, Ankara’da yaşayan bir avukat… Ankara’ya işi düşüp de onun yardımını almayan neredeyse yok gibi… Hemşericiliği ön planda tutan Oymak’ın ön sıralarda yer bulması bekleniyordu ama olmadı.
 (Editör: Denizliguncel.com / Ceyda Özek)
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku