Siyaset:
banner175
AK Parti Milletvekili Tin: 372 bin 383 engellimiz iş sahibi oldu
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının engellilere yönelik hizmetlerini anlattı. Engelli olmanın, üretmeye engel olmadığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “AK Parti iktidarı olarak ilk günden beri engelli vatandaşlarımızı üretim mekanizmasına, sosyal hayata dahil etmenin uğraşısı içinde olduk. Biz engellilerimizin, yardım edilen değil, önündeki engeller kaldırılmış, kendi hayatlarını kazanabilen, toplumla bütünleşmiş mutlu bireyler olmalarını arzu ettik. Engellilere yönelik politikalarımızı da bu prensip üzerine şekillendirdik. Onların üretime daha fazla katılmaları için uğraş verdik. İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana, 372.383 engelli vatandaşımızı İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdik” dedi.
 
“KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN ENGELLİLERE DESTEK VERİYORUZ”
 
Engelli bireylerin iş hayatına donanımlı bir şekilde katılmalarına da önem verdiklerini belirten Milletvekili Şahin Tin, çıkardıkları her yasada engellileri düşündüklerini ifade etti. Kendi işini kurmak isteyen engellilere de geri ödemesiz kredi desteği verildiğini belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “İş ve meslek danışmanlarımız 2013 yılından günümüze, 856.771 engelli vatandaşımız ile bireysel görüşme gerçekleştirmiştir. Engelli vatandaşlarımız için düzenlediğimiz kurs ve programlarımızdan son on yılda 35.725 kişi yararlanmıştır. 2012 yılından günümüze 37,247 engelli vatandaşımızı toplum yararına programlarımızdan faydalanmalarını sağladık. 2017 yılında 187 engelli vatandaşımıza 6,732.779 TL geri ödemesiz kendi işini kurma desteği sağladık. 2018 yılında ise kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımıza 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz kendi işini kurma desteği sağlıyoruz. Milli istihdam seferberliği kapsamında hayata geçirdiğimiz teşviklerimizden her bir sigortalı için yararlanma süresi 12 ay iken engelli vatandaşlarımız için bu süreyi 18 aya çıkardık” dedi.
 
“KAMUDA ENGELLİ İSTİHDAMINI ARTIRDIK”
 
Kamu istihdamında da engellilere pozitif ayrımcılık uyguladıklarına dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin, “Engellilerimizin istihdama katılımını artırmak ve kolaylaştırmak için devlet memuru olarak atanacak engelliler için ayrı ve merkezi sınav olan EKPSS’nin yapılmasını sağladık. 2002 yılında 5.777 olan engelli memur sayımızı Nisan ayında yaptığımız alımlar ile 55.000’e çıkardık. 2018 yılının son çeyreğinde 2,500 engelli vatandaşımızın atamasını gerçekleştireceğiz. EKPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresini de 2 yıldan 4 yıla çıkardık. Türkiye’de ilk kez Türk işaret dilinin özelliklerinin betimlendiği Türk işaret dili bilgisi araştırmasını yaparak, çift dilli güncel Türk işaret dili sözlüğünü geliştirdik. Geliştirilen bu sözlük web ortamında da engelli kardeşlerimizin hizmetine sunulmuştur” dedi.
 
“UMUT EVİ PROJESİ ENGELLİLERİMİZE UMUT OLUYOR”
 
Ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelliler için de devletin olanaklarını seferber ettiklerini vurgulayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bakım hizmetlerinden şuanda Türkiye genelinde yaklaşık 21.549 engelli vatandaşımız faydalanmaktadır. 2002 yılında bakım merkezlerinde 30 engelliye bir bakım elemanı düşerken, bu gün 6 engellimize bir bakım elemanı düşmektedir. Bu da bakım merkezlerimizin standardının ne kadar güçlendiğinin açık bir göstergesidir. Son zamanlar da Türkiye genelinde hızla yaygınlaştırmaya devam edilen çalışmaların en önemlilerinden bir tanesi de umut evleri projesidir. Engellilerimiz için umut evi projesini hayata geçirerek engelli ve yaşlılarımızın ev ortamında hizmet almalarına imkân sağlıyoruz. Kısacası engellilerimize umut oluyoruz.  Halen şu an Türkiye genelinde 138 umut evinde, 838 vatandaşımız bu hizmetten faydalanmaktadır. Engellilere verdiğimiz destek bunlarla sınırlı olmayacak, onlara verdiğimiz kıymet ve değeri daha da ileri noktalara taşıyacağız.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku