Siyaset:
banner175
Ak Parti Milletvekili Tin'den bütçe değerlendirmesi
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaptığı açıklama ile yeni hükümet sisteminin ilk bütçesini değerlendirdi. Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin artık daha gerçekçi, mali disiplini esas alan, öz kaynakların verimli kullanıldığı bütçeler hazırladığını belirterek, “Türkiye disiplinli ve güven veren yönetimi sayesinde, uzun yıllardan beri kangren haline gelen yüzde 10’ları aşan bütçe açıklarını makul seviyelere çekmeyi başarmıştır. 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde faiz harcamaları, bütçemizin toplam harcamalarının %43’ünün üzerindeydi. Şunu vurgulamak gerekir ki; 2002 yılında milletimizden alınan 100 liralık verginin 86 lirası faiz ödemelerine gidiyordu. Bugün Türkiye öyle bir konuma yükseldi ki; vergi gelirlerimizin %90’ına yakını faiz dışındaki harcamalara tahsis edilecek duruma ulaştı” dedi.
 
“EKONOMİMİZ ŞOKLARA DAYANDI”
 
Türkiye ekonomisinin bir çok şoklara ve spekülatif saldırılara direndiğini hatırlatan Şahin Tin, “17-25 Aralık, 15 Temmuz ve Gezi gibi bir çok hadiseyi göğüsledik. Ekonomimiz bütün bunlara rağmen dimdik ayakta kalmayı başardı.  Bunun nedeni, iktidara geldiğimizden bu yana akılcı ve mali disipline dayalı bütçeler yapmamızdır. Özellikle faize giden kaynakları yatırıma yönlendirme konusunda kararlı davrandık. Ekonominin istikrar sayesinde sağlıklı ve dirençli olabileceği gerçeğinden hareketle, popülizmden uzak durduk” diye konuştu.
 
“BÜTÇE 10 KAT ARTTI”
 
İktidara geldiklerinden bu yana Türkiye’nin bütçesinin büyüdüğünü ve 10 kat arttığını vurgulayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “AK Parti’nin iktidara geldiği yıl ülkemizin bütçesi, 98 milyar liraydı. Bugün 2019 yılı bütçemizin 961 milyar liraya ulaştığını görüyoruz. Bu, Türkiye’nin emin adımlarla hızla hedeflerine doğru ilerlediğini gösteriyor. Bu aynı zamanda ülkemizin son derece kalkınma ve büyüme odaklı disiplinli anlayışla yönetildiğine işaret ediyor. Biz geçmiş hükümetler gibi milletimizden aldığımız vergileri, faiz borçlarına, rantçılara, ülkenin sırtından geçinen kitlelere hiçbir zaman peşkeş çekmedik. Milletimizden aldığımız bu emaneti yine milletimize hizmet olarak geri döndürmenin gayretinde olduk. Yollar yaptık, yeni hastaneler inşa ettik, şehir hastaneleri ile şehirlerin vizyonunu genişlettik. Adalet saraylarını İnşa ettik, İHA’lar, SİHA’lar, tanklar, helikopterler yaptık. Yerli silahlarımızı ürettik, eğitimin kalitesini artırdık, yeni derslikler yaptık. Öğrencilerimizin kitaplarını dönem başında masalarında hazır hale getirdik. Biz hiçbir zaman rant bütçesi, zengin bütçesi hazırlamadık. Sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza devletimizin yardım elini uzattık. Sadece ülkemizde değil mazlum halkların yaşadığı coğrafyalara da şefkat elimizi uzattık. Yıllarca unutulan ve yok sayılan engelli kardeşlerimiz AK Parti iktidarları döneminde devlet kademelerinde görev aldı, sosyal yardım ve daha birçok imkânlardan faydalandı” dedi.
 
“SOSYAL HAKLARI İYİLEŞTİRDİK”
 
AK Parti iktidarı döneminde yıllarca ihmal edilen kamu çalışanlarının yaşam koşullarının iyileştirildiğini, daha önce ranta, faize ve hortumculara giden kaynakların kamu çalışanlarına yönlendirildiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, “2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının oldukça kötü olduğunu ifade etmek isterim. O günden bugüne çok şey değişti. Ciddi iyileşmeler sağlandı. Kamu görevlilerinin aylık ücretlerinde enflasyonun oldukça üzerinde artışlar yapıldı. Güvenlik güçlerimizin sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda ciddi adımlar atıldı.  Sadece kamu görevlisi memurlar ya da işçiler değil, aynı zamanda özel sektörde çalışan emekçilerimizin de sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda büyük hamleler gerçekleştirildi. Yapılan bu düzenlemeler ve atılan bu adımlar elbette tam manasıyla istediğimiz gibi değil ancak günümüz şartları ve koşullarına göre hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden yaşam kalitesini daha da artırarak yolumuza devam etme konusunda kararlılığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.
 
 “EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERDİK!”
 
Eğitimli nesiller yetiştirmeyi güçlü Türkiye’nin olmazsa olmaz şartı olarak gördüklerini ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “2019 yılı bütçesinin enflasyonla mücadelede güçlü bir performans yakalayacağına inanıyorum. Bu bir tasarruflu büyüme ve güçlenme bütçesidir. Bu anlamda önemlidir. Ayrıca vergi gelirlerinin yine %21’lik bölümü eğitime harcanacak. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Kaynaklarımızı geleceğimizin teminatı çocuklarımız için harcayacağız. Ecdadımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için gece gündüz demeden durmadan dinlenmeden çalışıyoruz. Bizim hedeflerimiz var. İlkelerimiz var. Güvendiğimiz milletimiz ve gerektiğinde canımızı seve seve feda etmekten geri durmayacağımız bir vatanımız var. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye büyüyen gelişen değişen ve her alanda milleti ile bütünleşen bir ülke oldu. Bu duygularla Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk bütçesi olan 2019 yılı merkezi yönetim bütçemizin ülkemize, şehirlerimize, milletimize hayırlar ve bereketler getirmesini diliyorum” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku