Siyaset:
banner175
Ak Parti'de milletvekilliği başvurularında AFAD'a bağış şartı
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilli Genel Seçimleri için AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda da milletvekili aday adaylığı başvuruları başladı.
AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, “Seçimlerde milletvekili aday adaylığı başvurularının gerçekleşmesi için AFAD'a bağış yapma zorunluluğu bulunuyor. Milletvekili adaylık başvurusu Ak Parti Genel Merkezi’ne veya İl Başkanlıklarına alındı belgesi karşılığında, bizzat yapılacak” dedi.
Güngör, “Türkiye yüzyılının başlangıcı olacak 14 Mayıs seçimleri için başvuruda bulunacak olan tüm vatandaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bu yıl bir farklılık oluşturuldu. Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapacak vatandaşlarımız için AFAD'ın Deprem Yardım Kampanyasına Erkek aday adayların 20.000 TL, kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adayların 10.000 TL, engelli aday adaylarının ise 5.000 TL bağış yapması gerekiyor” dedi.
 
Güngör, Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak isteyenlerde aranan şartları şöyle sıraladı:
AFAD’ın; Deprem Yardım Kampanyası hesaplarından herhangi birisine, 11 Mart 2023 tarihi ve sonrasında bağış yapıldığını gösterir, banka dekontuna aday adayının adı soyadı, T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihi yazılması gerekiyor. Adaylık Başvuruları, basvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan formların, E-Başvuru yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılmak suretiyle adaylık ön başvurusu yapılabilecek. E-Başvuru yapamayan kişiler ilgili Teşkilat birimine giderek de bizzat başvuru işlemlerini yaptırabilecek.
 
Başvuruya eklenmesi gereken belgeler ise şu şekilde:
1-Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Milletvekili adaylığı için olduğu belirtilerek adliyelerden veya e-Devlet üzerinden),
2-Diploma fotokopisi (Başvuru sırasında, Parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacaktır.
3-Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarasını gösterir şekilde),
4-Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (Askerlik şubesinden veya e-Devlet üzerinden alınabilir)
Aday adaylarının başvurularını, 16.03.2023 Perşembe günü saat 21.00’a yapması gerekiyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku