Siyaset:
banner175
AK Partili Şahin Tin: Fırsatçılara geçit yok
AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmelerin ardından kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun ayrıntılarını paylaştı. Milletvekili Şahin Tin, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozan, tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyen, stokçuluk yapanların hak ettikleri en ağır karşılığı alacaklarını söyledi.
 
“SONUÇLARI AĞIR OLACAK”
Fırsatçılara göz açtırmayacaklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Haksız fiyat artışlarının önüne geçme konusunda kararlıyız. Tedarik zincirlerinin tüm aşamalarına dönük devletimiz tedbirlerini almayı sürdürüyor. Perakende satış noktalarında haksız fiyat artışları göz yumulacak bir durum değildir. Bu anlamda hayata geçirdiğimiz düzenleme büyük önem taşıyor. Usulsüzlük yapan, fahiş fiyat uygulayan, stokçuluk yapan, tüketicileri mağdur eden her eylem devletimizin güçlü iradesiyle karşılık bulacak ve sonuçları ağır olacaktır. Üretici, tedarikçi, perakendeci tarafından piyasa dengesini bozan eylemler misliyle karşılık bulacak. Fırsatçılığa geçit vermeyeceğiz. Bu eylemlerde bulunanlara 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak” dedi.
 
“HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK”
“Ülkemizin ekonomik bağımsızlığını tesis etmek için hep birlikte millet olarak büyük bir çaba sarf ederken bunu baltalamak isteyenlere asla geçit vermeyeceğiz” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Hükümet olarak tüm tedbirleri almak bizim vazifemiz. Üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye’nin büyümesini durdurmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Zulüm planı, baskı ve ekonomik saldırı düzeni alınan bu tedbirlerimiz sayesinde nefessiz kalmaya mahkûm olacak. İstihdam, yatırım, üretim ve ihracat odaklı büyümemizin önüne kimse geçemeyecek. Milletimizin huzurunu kaçırmaya yönelik bu ve benzeri tutum ve davranışların önüne geçtik, geçmeye de devam edeceğiz” dedi.
 
“PİYASAYI KİMSE KİRLETEMEZ”
Türkiye tarihinin birçok defa ekonomik saldırılara sahne olduğunu günümüzde yine farklı bir ekonomik mücadelenin yaşandığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Geçmişte çok defa yaşadığımız gibi yine milletimiz ile birlikte ekonomik bir mücadele veriyoruz. Kuralsız, başıboş davranışlarla piyasayı kirletme hevesi taşıyanlar devletimizin varlığı ve gücünü gördüler, görüyorlar. Milletimizi sömürme gayesiyle yola çıkan stokçu ve fırsatçılar hak ettikleri cezayı alacaklar. Ülkemizin ekonomik dengelerini bozmaya kimsenin hakkı ve selahiyeti yok. Herkesin kazandığı, refah düzeyinin arttığı güzel günlere kilit vuramayacaklar. Piyasayı kirletme gayretiyle yola koyulanlar ayağını denk almalıdır. Milletin huzuruna göz dikenlere karşı hükümetimiz sessiz kalacak değildir. Milletimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerekli görülen tüm tedbirler alınıyor. Ekonomik ve finansal istikrarı sağlamaya, toplumsal refahı artırmaya hep birlikte kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
 
“İLAVE DÜZENLEMELER DE YAPILDI”
Milletvekili Şahin Tin, son olarak teklif ile LPG depolama kapsamının genişletildiğini, limanlarda işletme hakkı yükümlülüklerini yerine getirenlerin sözleşme süresinin uzatıldığını, yenilenebilir enerjide yerli üretim kapasitesinin desteklendiğini, oda ve borsa alacaklarında icra takip işlemlerinin 2023 sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku