Siyaset:
banner175
Başkan Zolan: Geleceğimiz için 'evet”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 16 Nisan’da yapılacak tarihi referandum öncesi ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatmaya devam etti. Bu kapsamda Baklanlılar ile ilçe meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, yeni sistemle birlikte milletin kendisine hizmet edecek kişiyi seçeceğini belirterek, “Millet artık kendi başkanını seçecek. Bu sistem aynı belediye başkanını seçer gibi olacak. Yeni sistemle birlikte seçim var sonucunda tek başına iktidar mı çıkacak, koalisyon mı çıkacak krizleri olmayacak” dedi. Türkiye’nin her seçimin ardından kriz riski taşıyan bir sistemle yürüyemeyeceğini ifade eden Başkan Zolan, “Bu şekilde güçlü olabilir miyiz? Bunları ortadan kaldırmamız lazım. Yeni sistemde mutlaka bir hükümet çıkacak, tek başına iktidar çıkacak. Artık ekonomi yara almayacak, her şey net olacak” dedi.
 

“Sistemimizi güncellememiz gerekiyor”

 
Eski model arabalarla mevcut parlamenter sistemi birbirine benzeten Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Mevcut sistemimiz riskler taşıyor. Türkiye son 15 yıldır ilerliyor kalkınıyor, bugüne kadar görmediği hizmetleri alıyor. Allah korusun 2-3 yıl sonra seçimde bir koalisyon çıkarsa, yeniden hükümet boşlukları ile kriz çıkma riski var. Nasıl 2001 yılında anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla Türkiye kazandıklarını geri verdi, 15-20 yıl kaybetti aynı risk bugünkü sistemde var. Bu sistem onu içinde barındırıyor. Onun için bizim büyük devlet olmak, büyük ülke olmak, bu coğrafyada güçlü olmak gibi bir iddia sahibi olacaksak artık sistemimizi güncellememiz, bugüne uyarlamamız gerekir.‘Kardeşim ben eski araba kullanmaya devam ederim’ ısrarı yapmamak, çağa ayak uydurmak lazım.”
 

“İyi ki ‘Evet’ demişiz diyeceğiz”

 
Büyükşehir ile birlikte Denizli’ye büyük hizmetler geldiğini ve bugün her yerde alnı ak dolaşabildiğini anlatan Başkan Zolan, aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de ülkeye büyük katkılar yapacağını vurgulayarak, “Allah nasip ederse referandum ‘Evet’ ile sonuçlandığında 3-5 yıl sonra bir araya geldiğimizde iyi ki ‘Evet’ demişiz diyeceğiz. Yeni sistemin çok güzel olduğunu inşallah göreceğiz” dedi. Denizli’nin bu yürüyüşün içinde güçlü bir ‘Evet’ çıkarması gerektiğini belirten Başkan Zolan, “Bu mesele hepimizle ilgili. Burada şahıs meselesi yok, bir partiye, bir şahsa oy vermiş olmuyoruz. Türkiye için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, asırlar boyu ülkemizi dimdik ayakta, güçlü bir şekilde tutacak bir sistemi oylayacağız. Benim kaygım, geleceğimizin, çocuklarımızın daha güçlü bir ülkede yaşaması” diye konuştu.
 

“Gelecek nesillerimiz de bizlerle gurur duyacak”
   
 
Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin Türkiye’nin istikrarı yakalayıp güçlenmesini istemediğini ifade eden Başkan Zolan, konuşmasını şöyle tamamladı: “İnşallah pazar günü güzel olur. Hep beraber o günleri göreceğiz, ülkem daha güçlü olacak. Bu eserin altında, bu güzelliğin altında sizin mührünüz, imzanız olacak. Ve gelecekte yaşayacak insanlarımız, ‘Benim annem, babam, dedem oradaydı, o yürüyüşün içindeydi’ diyecek. Nasıl biz bugün Çanakkale ile 1071 Malazgirt Savaşı ile gurur duyuyoruz. Yeni sistemle, gelecek nesillerimiz de bizlerle gurur duyacak.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku