Siyaset:
banner175
CHP İl Başkanı Sancar, 'Filiz hakkındaki iddialar için savcıları göreve çağırıyorum”
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Sancar, son günlerde adı sıklıkla FETÖ ile ilgili konularda gündeme gelen ancak henüz bir açıklama yapmayan Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz’e yüklendi.
 
“FETÖ’CÜ GENEL SEKRETERE REFERANS OLMUŞ”
Pamukkale Üniversitesi rektörüyken FETÖ’den ihraç edilen ve tutuksuz yargılaması devam eden Hüseyin Bağcı’nın mahkemede söylediği sözleri hatırlatan Sancar, “FETÖ’den tutuklu genel sekreter Kenan Çoyan için Rektör’e mesaj gönderdiği ve referans olduğu, mesaj göndererek atanmasını bizzat istediği mahkeme tutanaklarına geçti. İnsan, ‘iktidar partisinin il başkanı olarak benim adım geçiyor’ diye açıklama yapar ama söyleyecek sözü yok galiba” dedi.
 
HAYLA’NIN İDDİALARI
Ak Parti’den istifa ettiğini açıklayan ve düzenlediği basın toplantısında FETÖ ile mücadele ettiği Ak Parti İl Yönetimi tarafından yalnız bırakıldığı ve istifa dilekçesinin istediğini açıklayan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın sözlerine de değinen Sancar, “Sayın Başkan Hayla, FETÖ ile mücadele ettiği için ötekileştirildiğini, il yönetimi tarafından yalnız bırakıldığını söylüyor” dedi.
 
İSİMSİZ MEKTUPLAR BİLE DİKKATE ALINIRKEN...
“Bu kadar iddia varken, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum” diyen Sancar şunları söyledi:
“Eski rektör, Denizli’de PAÜ gibi saygın ve önemli bir eğitim kurumunun en yetkili ikinci adamının FETÖ terör örgütü zannıyla tutuklanan beyefendiye referans olduğunu beyan etmiştir. İsimsiz bir mektubun bile ciddiye alındığı dönemde, alenen bir rektör ve belediye başkanının söyledikleri dikkate alınmalıdır. Bu konuda Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.”
 
TÖHMET ALTINDA
Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz ve İl Yönetiminin de açıklama yapması gerektiğini söyleyen Sancar, “Ağzınızı bıçak açmıyor ama çıkıp açıklama yapmak zorundasınız. Bu iddialar, dağın başındaki kuşları sokaktaki böcekleri rahatsız etti ama AKP il yönetimini rahatsız etmedi. AKP il başkanı töhmet altındadır bir an önce kamuoyuna açıklama yapmalıdır” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku