Siyaset:
banner175
CHP kongresinde başkan değişti: Çavuşoğlu 4 oy farkla seçildi
CHP Denizli İl Kongresi EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katıldı. Özel, seçmenlerin artık partilerini daha dikkatli izlediğini belirterek, "Demokratik süreçleri aksatmadan, birilerine laf söz vermeden, parti içinde kavga, kargaşa yaratmadan bu partinin bu ülkeyi en iyi şekilde yönetebileceğine olan inancı köpürtelim" dedi.
 
Özel, partisinin Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 37. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, CHP kongrelerinin huzur, barış ve kardeşlik içinde, iktidar yürüyüşünün umudunu taşıyan gülen gözlerle yapıldığını söyledi.
 
Toplu iğne başı kadar olumsuzluğu büyüterek parti içinde geçimsizlik görüntüsü bekleyenlerin çabalarının boşa çıkacağını dile getiren Özel, "Bazı yerlerde uzlaşı içinde tek adayla kongreye gidildi, bazı yerlerde salona girerken uzlaşı sağlandı. Denizli'de iki adaylı bir kongre gerçekleştiriyoruz. Genel başkanını da çoklu yarışla belirleyen CHP, ülkede demokrasinin teminatıdır." dedi.
 
Kentte tartışmadan ve kavga etmeden açık alanlarda il ve ilçe danışma kurullarının yapılmasını isteyen Özel, şöyle konuştu:
 
"Erken seçime dünden razı bugünden hazırız. Gidin il başkanının odasına girin, kapıyı kapatın ve söyleyeceklerinizi söyleyin. Ama sosyal medyadan birilerine laf vermeyin. Artık seçmen CHP'ye kızını isteyen damada ya da oğluna kız bakar gibi bakıyor. Eskisi gibi değil. Bakacak ve 'Bundan olur mu' diyecek. 'Buna en kıymetli varlığımı emanet edebilir miyim' diye bakacak bize. Bunlar 'Türkiye'yi yönetirler mi' diye bakacak. Bunlar 'Kavga etmeden, çalmadan çırpmadan adil bir şekilde yönetirler mi' diye bakacak. Bizde bunları görürse emin olunuz ki 29 Ekim 2023'teki orada oturan cumhurbaşkanıyla Atatürk de bütün Türkiye de gurur duyacak. Bunun için demokratik süreçleri aksatmadan, birilerine laf söz vermeden, kesinlikle parti içinde bir kavga, kargaşa yaratmadan bu partinin bu ülkeyi en iyi şekilde yönetebileceğine olan inancı köpürtelim."
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın da katıldığı kongrede, mevcut il başkanı Mahir Akbaba ile Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun listeleri yarıştı.
 
Seçimler sonucunda Bülent Nuri Çavuşoğlu 307 oy alarak yeni başkan oldu. Mevcut başkan Mahir Akbaba ise 303 oy aldı. 615 delegenin oy kullandığı seçimlerde 5 oy geçersiz sayıldı.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku