Siyaset:
banner175
CHP'den ihraç edilen Meclis üyesi Çapar'dan partisine vicdansızlık suçlaması
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan toplantısının ikinci birleşimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplanan mecliste, partisinden ihraç edilen CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Bekir Çapar, ilk kez meclisteki bağımsız sandalyesine oturdu.
 
CHP’lilerin hemen yanındaki bağımsız sandalyesine oturan Çapar, CHP’yi vicdansızlık ile suçlayarak topa tuttu.
 
GÜNDEM DIŞI SÖZ ALDI:
ALTI OKU GÖNLÜMDEN SÖKEMEZLER
Meclisin açılışında gündem dışı söz alan Bekir Çapar, “Herkesin bildiği ve kamuoyuna yansıdığı gibi bugünden itibaren çok sevdiğim, gönül bağı ile bağlı olduğum, rozeti ceketime iliştirilmeyen yüreğime kazınan 6 ok ve devrimci Mustafa Kemal Paşa’nın görev yapan eri ve buradaki meclis üyesi olarak üzüntülü bir süreç yaşadık. Ben kamuoyunda bilindiği üzere isnat edilen atılı suçlamalardan ve disiplin cezası verilmeyi gerekli gösteren insanlık, vicdan, ahlak ve hukuk dışı bir anlayış ile Sayın Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, Şehreminimiz Osman Zolan hakkında Denizli DRT televizyonunda canlı yayında övmüş olmam nedeniyledir. Değerli başkanım sevgili belediye çalışanları, burada belediye ve meclisi bir bütündür. Denizli’nin ülke bütçesinden ayrılan payı 2,5 milyar TL’ye yakın bölümü Sayın Osman Zolan’ın namus ve bekçiliği altındadır. Bu, meclis üyeleri olarak bizlere denetleme, bilgi alma, bilgi verme ve gerektiğinde istişare hakkını vermektedir.  Siyaset, nezaket bezenmeli ve letafetle donanmalıdır. İnsani vicdani ahlaki ilişkiler içerisinde AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili, Milliyetçi Hareket Partili ve her ne partili olursa olsun bu kenti hepimiz hemşerilik duyguları ile yönetmek ve bu beytül malı idare etmekle sorumluyuz. Bu nedenle yeniden Osman Zolan’ı çalışmaları nedeniyle kutluyorum, eğer övdüysem yeniden övüyorum. Kendisi benim staj döneminden tanıdığım meslektaşımdır. Mümtaz ailesini ve çocuklarını şükranla anıyorum. Eğer bu suçsa kayıtlara yansıyan şekliyle bir kez daha işliyorum.”  
 
“Aynı suçu bir kez daha işliyorum” diyen Çapar’ı AK Partili Meclis üyeleri uzun süre alkışladı.
 
 BAŞKAN ZOLAN: BEKİR BEY’İN CHP’LİLİĞİ TARTIŞILMAZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Çok değerli meclis üyemiz Bekir Çapar Bey'e yapmış olduğu konuşmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Burası herkesin düşüncelerini özgürce dile getirebileceği bir çatı. Burası Denizli'nin meclisi. Burada her şey konuşulacak, duygular düşünceler paylaşılacak. Hür düşünebilme ve düşündüğünü söyleyebilme hakkı tartışmasızdır. Bu konuda beni üzen kendimle ilgili kısmım, gerçekten üzüntü duyuyorum. Bekir Çapar Bey, Büyükşehir olarak yapmış olduğumuz çalışmaları eleştirdiği gibi pozitifliğini de göstermiş, gerektiğinde dava da açarak yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştır. Güzel işleri de övebilecek noktada Türkiye'nin ihtiyacı olan güzel bir siyasi duruşu göstermiştir. Ancak burada benim ismimin telaffuz edilmesi ve bana yönelik olumlu sözler söylemesinden dolayı bu karara sebep olduysak bu bana çok büyük bir üzüntü veriyor. Tabi ben Bekir Bey'in CHP'liliğini de tartışmam. Tanıdığım günden beri çok yoğun emek ve her türlü imkanını veren bir kardeşimiz. Onunda bu duruşunu tabi ki takdir ediyorum. Ama beni bağlayan kısım benim şahsımla ilgili söylemiş olduğu sözün sebep olması. Siyasette hiç kimseyi övemeyecek miyiz? Birbirimize güzel sözler söyleyemeyecek miyiz? Bu yolu açamayacak mıyız? Bu yolu açmayı deneyenlerin ihraç noktasında bir muamele görmesi çok çok ağır geliyor bana. Ama hiçbir partinin içişlerine karışmak bize düşmez. Benim ismim geçtiği için ben üzüntü duyuyorum. Daha önce de sosyal medyada paylaşmıştım. Hayırlısı olsun. Bekir Bey'in dediği gibi Bekir Bey'in CHP'liliği tartışılmaz. Onun rozeti kalbinin üzerinde işlenmiş vaziyettedir. O benim nazarımda her zaman CHP'lidir. Yönetimler gelir geçer ama CHP'li Bekir Çapar duruşu değişmez. Öyle temenni ediyorum. Siyasetin bu noktada yürüyor olması beni üzüyor. Osman Zolan'ın övülmesi değil başka yerlerin övülmesinde insanların belki bu muameleyi görmesi gerekirken maalesef Bekir kardeşimiz böyle bir muameleye maruz kalmıştır. Üzüntülüyüm ama yetkili CHP organları karar vermiştir ona da saygı duyuyoruz. Hayırlısı olsun. Bekir Bey yine bu meclisin meclis üyesidir. Bağımsız olarak görevine devam edecektir.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku