Siyaset:
banner175
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli konuştu, değişimi anlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin ardından Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.
 
DENİZLİ’NİN DEĞİŞİMİ, TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİMİ
Partililere seslenen Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk’ün bile büyükçe bir köy olarak söz ettiği Denizli’den büyükşehre geliş hikayesinin, Türkiye’nin hikayesi olduğunu söyledi. Denizli’nin Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri olduğunu anlatan Erdoğan, “Altyapıda, üretimde, sanayide, ticarette kat ettiği mesafeyi ölçebileceğimiz kentlerden biridir Denizli. 2002’de Aydın’a gelmiştim. Oradan Denizli 125 kilometrelik yolda bir sıkıntı vardı. Üretilen ürünler gönderilemiyordu. Sıkıntı tek gidiş olmasındaydı. Orada bir söz verdim, bölünmüş yol yapacağım diye. Kısa zamanda da Aydın-Denizli bölünmüş yolunu yaptık. Biz ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız demiştik. Bununla ulaşımda öyle adımlar attık ki, 79 yılda 6100 kilometre yol yapanlar, biz geldik şu seri içinde 19 bin kilometre bölünmüş yol ve otoyol yaptık. Aramızdaki fark bu” dedi.
 


DENİZLİ’YE YATIRIM YAĞDI
Denizli yapılan hizmetleri anlatan Erdoğan, “2800 üzerinde derslik yaptık, 20 yeni sağlık tesisi kurmakla kalmadık, şimdi de ihale aşamasında olan 1000 yataklı şehir hastanesini kazandırıyoruz. 8244 TOKİ konutu yaptık ve çoğunluğu hak sahiplerine teslim edildi. Denizli’de bölünmüş yol uzunluğu göreve geldiğimizde 65 kilometreydi. Biz buna 357 kilometre daha ilave yaptık. 1.2 milyar lira yatırım bedeli olan yol çalışmaları yapılıyor. 14 baraj inşa ettik, Ege Gelişim Projesi kapsamında 28 milyar liralık yatırım yapıyoruz. Laf değil iş üretiyoruz” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ
Adalet yürüyüşü nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Kalk sözde adalet yürüyüşü yap. İzmir’de işçiler yandım diyor, adaleti önce İzmir’e götür. Şişli İstanbul’da çöplük, temizlik işçileri adalet diye yürüyüş yapıyor. Ey gidi Kılıçdaroğlu aynaya bak aynaya. Ama bunlar buraları görmüyorlar ki. İstanbul’a belediye başkanı oldum, çöp dağlarıyla doluydu. Geldik pırıl pırıl İstanbul yaptık. Bizim mayamızda bu var” dedi.
 


BİN YILDIR MÜCADELE VERİYORUZ
AK Parti teşkilatlarına hizmetlerin vatandaşlara anlatılması talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yoksa biz kendimiz konuşur kendimiz dinleriz. Vatandaş bunları bilmiyor, anlatacağız. Benim vatandaşım vefalıdır. Bilseler aldığımız oylar çok daha yüksek olur. Bunun için anlatacağız. Nereden geldiğimizi bileceğiz ki gideceğimiz yönü şaşırmayalım. Daha Denizli’ye ve Türkiye’ye yapacak çok hizmetimiz var. 1000 yıldır bu topraklarda her günümüz mücadeleyle geçmiştir. Ama bazı mücadeleler var ki sonraki asrı şekillendiriyor. Son 15 yıldır AK Parti döneminin de böyle olduğuna inanıyorum. Maruz kaldığımız saldırılar ve verdiğimiz mücadele bundandır” dedi.
 
ALMANYA GÜNDEMİ
Almanya ve Avrupa’nın Türkiye’ye yönelik tavırlarını da değerlendiren Erdoğan, bir kez daha gurbetçilere çağrı yaptı. Erdoğan, “Almanya’daki kardeşlerim, inanıyorum ki siz Almanya’daki seçimlerde birilerine ders vereceksiniz. Siz Türkiye ile dost olana dost olmalısınız. Demokratik tercihinizi yaparken bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz. Oyumu şuraya vermezsem zayi olur deme. Sen oyunu Türkiye’ye düşmanlık yapmayana ver. Çünkü ben Almanya’nın başındaki hanımefendiye 4.500 teröristin dosyasını verdim, maalesef kabul görmedi. O benden birkaç kişinin iadesini istedi. Kusura bakma. Sende yargı varsa bizde de var. Biz düşman çoğaltmanın gayreti içinde değiliz, dostları çoğaltmanın gayreti içindeyiz” dedi.
 


YENİ SİSTEMLE BAŞARI ÇITASI YÜKSELDİ
Türkiye’nin kaderiyle AK Parti’nin kaderinin birbiriyle bütünleştiğini anlatan Erdoğan, “Biz zayıf düşersek unutmayın Türkiye de zayıf düşer. Biz çok çalışır, çok terlersek, Türkiye de o derece güçlü olur. Yeni sistemle başarı çıtasını yükselttik. Yeni seçimlerde artık yüzde 50+1 oy almamız lazım. Kapı kapı dolaşmalıyız. Ülkemizin geleceği, insanımızın istikbali için bu adımı attık. Türkiye’nin önündeki meseleler öylesine büyük, verilmesi gereken mücadele öylesine çetin. Ama biz bunların üstesinden geleceğiz” diye konuştu.
 
DENİZLİ SANDIKLARI PATLATACAK
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Erdoğan, “Sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. 2019’un yerel seçimlerinde de, parlamento seçimlerinde de, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Denizli sandıkları bir başka patlatacak. Biçzim de AK Parti olarak kendimizi önümüzdeki dönemin ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirmeye ihtiyacımız var. AK Parti çatısı altında şehrine ve ülkesine hizmet etmiş her bir kardeşim benim için değerlidir. Hepsine şükran borçluyum” dedi.
 
REFORMA KENDİMİZDEN BAŞLAYACAĞIZ
Bir süredir her fırsatta değişim ihtiyacını dile getirdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu arkadaşlarımızın başarısızlığından değil, kendimizi yeni şartlara hazırlama zorunluluğundandır. Kimse bundan rahatsız olmasın. Reforma önce kendimizden başlayacağız. Tüm şartların aynı kaldığı süreçten yeni sonuçlar beklemek hayal olur. Madem güçlü Türkiye diyoruz, öyleyse önce AK Parti’yi bunları yapabilecek kapasiteye çıkarmamız şart. Kongreler ve seçimler Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek. Beldeleri bitirdik, ilçelere başlıyoruz. Ardından da illere geçilecek. Daha güçlü bir AK Parti ortaya çıkacak. Tüm arkadaşlarımdan bu sürece katkı sağlamalarını bekliyorum. Kimse ben ne yaptım, niçin alınıyoruz gibi bir yaklaşımın içinde olmasın. Türkiye’nin tüm ilçelerinde, illerinde yaşayan, ülkemizin ve milletimizin geleceği için projesi olan, dava bilinci olan herkesi AK Parti saflarında sorumluluk üstlenmeye, siyaset yapmaya davet ediyorum. Seçimler kapıya dayandığı zaman değil, şimdiden çalışmalıyız. Kapı kapı dolaşacağız, bildiklerimizi bilmeyenlere anlatacağız” dedi.
 
KONOMİ DEĞERLENDİRMESİ
Rakamlarla ekonomik verileri aktaran Erdoğan, “Ülkemizin en zor dönemi olan 2016’da önemli başarılar elde ettik. Güzel haberleri ardı ardına alıyoruz. Enflasyon tek haneye indi, işsizlikte önümüzdeki ay müjde bekliyoruz. Turizmde başarılı bir sezon geçiyor, yabancı yatırımlar konusunda rakamlar tatmin edici” dedi.
 
FİLİZ’DEN HEDİYE
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konuşmasının ardından hediye takdim etti. Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kızının nikah törenine katılmak üzere AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı’nın yapıldığı Açık Hava Tiyatrosu’ndan ayrıldı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku