Siyaset:
banner175
Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizlililerle hangi konuları paylaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 yıl aradan sonra geldiği Denizli’de büyük coşkuyla karşılandı. Erdoğan’ın miting yaptığı 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yüzbinler toplandı. Denizlililer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “dik dur eğilme bu millet seninle” sloganlarıyla karşıladı.
Erdoğan’dan önce kürsüye çıkan isim, Denizlili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ydi. Zeybekci Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Bundan tam 13 yıl 4 gün önce yine Denizli’ye baharın gelişini müjdelemiştiniz. Şimdi de gelişinizle yine aynı müjdeyi veriyorsunuz. O dönem Denizli’yi dünya ülkeleriyle buluşturacak bir belediye başkanı istiyorum demiştiniz, çok şükür Denizli’yi Ege’nin vizyon şehri yaptık. Parlayan bir yıldız yaptık. Bizi bütün bu çalışmalarımızda cesaretlendiren bir kişi var, o da sizsiniz” diyerek seslendi. Zeybekci, 16 Nisan’da Denizli’lilerden güçlü bir evet istediğini de söyledi.
Zeybekci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kürsüye, usta şair Necip Fazıl Kısakürek’in “Zindandan Mehmed’e Mektup” şiiriyle davet etti.
 
“OYLAMA GECESİ GÖZÜM DENİZLİ’NİN OYLARINDA OLACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıktığında ise miting alanındaki yüzbinlerce Denizlilinin coşkusu görülmeye değerdi. Erdoğan alanda toplananlara Denizli şivesiyle “Nasılsınız bakem? Dinelmekten yorulmadınız değil mi? Sevginiz, coşkunuz ve vefanız için teşekkür ederim” sözleriyle seslendi.
“Buradan yükselen bu evetler istikbaline sahip çıkan bir milletin arşa yükselen sedasıdır” diyen Cumhurbaşkanı, Denizli’de 16 Nisan’da sandıkların patlayacağına emin olduğunu söyledi. Erdoğan, “Halk oylaması gecesi gözüm Denizli’nin oylarında olacak” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'nin son 1,5 yılda terör operasyonlarında ve 15 Temmuz darbe girişiminde toplam 16 şehidi olduğunu da belirterek, “Denizli bağımsızlığın, özgürlüğün kıymetini bilir. Düşmanın İzmir’den başlayarak Anadolu’nun işgaline karşı en güçlü tepkiyi veren yerlerden biridir. “Bu tecavüze karşı hareketsiz kalmak din ve devlete ihanettir” diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin çağrısıyla Denizli milli mücadeleye dahil olmuştur” diye konuştu.
Muhalefeti, 16 Nisan’da oylamaya sunulacak 18 madde için 180 ayrı yalan uydurmakla suçlayan Cumhurbaşkanı, “Halbuki biz 2011’den yeni sivil bir anayasa için adeta yalvardık ama CHP hep kaçtı. Sorumluluk deyince sıvışıyorlar ama Türkiye’nin meseleleri kaçmakla çözülmez.” dedi.
 
AP’NİN DAİLY SABAH YASAĞINA SERT TEPKİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sabah Gazetesi’nin Avrupa baskısı olan Daily Sabah Gazetesi’nin Avrupa Parlamentosu’na girmesinin yasaklanmasına da sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Hani sizde basın özgürlüğü vardı? Siz Tayyip Erdoğan’a diktatör dediğiniz sürece Tayyip Erdoğan da size faşist diyecek nazi diyecek” diye konuştu.
 
SİYASET VE MEDYA BARONLARI HÜKÜMET KURUP HÜKÜMET YIKIYORDU
Cumhurbaşkanı, “Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Yapacağımız iş gayet basit, ülkemizin eski sistemiyle mi devam edeceğinin yoksa yeni bir yönetim sistemine mi geçeceğinin tercihini yapacağız. Eski yönetim sisteminde hükümetler Meclis'te kuruluyordu. Eğer Meclis'te bir parti çoğunluğu elde edebilmişse mesele yok. Şayet mecliste bir parti çoğunluğu elde edememişse koalisyon kurulması gerekiyordu. Bu koalisyon otellerde kuruluyordu. Otellerde siyaset baronlarının medya patronların hükümet kurup hükümet yıktığı günleri içimizde hatırlayanlar çoktur.” dedi.
 
HER 16 AYDA BİR HÜKÜMET DEĞİŞİYORDU
1950'den bu yana Türkiye’de her 16 ayda bir hükümet değiştiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “böyle hükümetlerin kurulup, indiği bir ülkede istikrar olur mu, güven olur mu? 1960 darbesinin ardından öyle bir sistem kurulmuştur ki, hiçbir sorumluluğu olmadığı halde geniş yetkilerle donatılmış Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar birbirini yemişlerdir. Gazi Mustafa Kemal, İnönü'yle kavgalıydı, istifasını dahi istemiştir. Aynı şekilde İnönü kendi Başbakanı ile kavgalıydı. Rahmetli Menderes'ten sonra istikrar geldi.” ifadelerini kullandı.
 
HERKES UZAYA GİDERKEN ONLAR GEZİ PARKI'NDA OYNUYORDU
Erdoğan, “Cumhurbaşkanının başka tarafa Başbakanın başka tarafa çektiği Türkiye’nin siyasi krizlerden başını kaldıramadığını da belirterek, “O dönemlerde Türkiye koalisyonlarla, parti kavgalarıyla uğraşıyordu bizler ülkemizi sıçrattık. Herkes uzaya giderken muhalefetin meşgul olduğu şey Gezi Parkı'nda oynamaktı.” dedi.
Sağlıkta ve eğitimde büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı, 16 Nisan’la atılan tüm adımların daha da hızlanacağını ve üretimin artacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 1990'ların başında tek parti iktidarıyla yönetilmiş olsaydı bugünkünden iki kat daha zengin olacağını da söyleyerek, “Kişi başına milli gelirimiz 22 bin dolar olacaktı. İnşallah daha fazlası da olacak. Türkiye'de istikrar ve güven ortamını teminat ortamına alacak Cumhurbaşkanı Sistemi'nin devreye girmesiyle inşallah 2023 hedeflerini yakalayacağız.
 
3 YILDA MARMARAY'DAN GEÇENLERİN SAYISI 3 MİLYONU AŞTI
Cumhurbaşkanı, “18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. İnşallah 2023'de 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yapacağız. Dünyanın bir numaralı köprüsü olacak. Türkiye yapar. Çünkü iman öyle bir şeydir ki, tekeden bile süt çıkartır. Şimdi İstanbul'da inşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde dünyanın bir numaralı havalimanının açılışını yapacağız. İlk etabında yıllık 90 milyon yolcu kapasitesi olacak, tamamı bittiğinde yolcu kapasitesi 150 milyon olacak. Ama muhalefet bunlara da itiraz ediyor. Marmaray için bile olmaz dediler 3 yılda denizin altından geçenlerin sayısı 3 milyonu aştı.” İfadelerini kullandı.
 
KİMLER HAYIR DİYOR, KİMLERLE BERABERSİN MESELE BUDUR
16 Nisan referandumu için konuşan Cumhurbaşkanı, “Biz hayır diyene de, evet diyene saygı duyduğumuz gibi saygı duyarız. Ancak kimler hayır diyor, bu önemli. Kandil'deki PKK terör örgütünün başındaki hayır diyor. İmralı'daki hayır diyor. Pensilvanya'daki  FETÖ'cü hayır diyor. ‘Hayır’ diyenin iyi düşünmesi lazım. Ben hayır derken kimlerle baraberim diye…  Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Mesele bu.’ dedi.
 
BU DEĞİŞİKLİK TAYYİP ERDOĞAN İÇİN YAPILMIYOR
Erdoğan, “Bizler faniyiz. 16 Nisan'a çıkmaya elimizde senet yok. Öyle bir sistem kuralım ki, kim gelirse gelsin bu sistemle ülkemizi çok daha ileriye taşısın. Tek amacım ülkeme ve milletime gelecekteki hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bütünleştirecek bir yönetim sistemi sağlamak.” sözlerini kullandı.
Cumhurbaşkanı, “Milletim 2019'da bana teveccüh gösterirse beraber yürürüz. Başka birisini isterse o gelir hizmetini yapar” dedi.
 
KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ
15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarını da anlatan Cumhurbaşkanı, “Marmaris'ten "çıkın meydanlara, ölümüne" dedik. Ondan daha güçlü insan planında daha büyük bir güç tanımıyorum. Benim insanım 81 vilayette tereddütsüz meydanlara döküldü. Biz de eşim, damadım, çocuklarım uçağa atladık. Son ana kadar pilotum dahi bilmiyordu. Son anda İstanbul dedik. Elhamdülillah 16-17 saat içinde operasyona başladık. Bunlar çil yavrusu gibi dağıldı. Unutmayın korkaklar zafer anıtı dikemez.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ihracatçılara yeşil pasaport uygulamasını başlatan isim oldu. Erdoğan miting meydanında, bir grup ihracatçıya yeşil pasaportlarını bizzat verdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku