Siyaset:
banner175
Denizli'nin milletvekili sayısı 7'ye düştü
Yüksek Seçim Kurulu bazı illerin milletvekili sayılarının değiştiğini açıkladı. TBMM'nin illere göre meclis sandalye dağılımındaki bu son dakika değişimi TÜİK'in açıkladığı illerin yeni nüfus verilerine göre şekillendi. Buna göre yapılan son milletvekili dağılımı sonucunda 3 ilin milletvekili sayısı değişti.
 
VEKİL KAYBEDEN İLLER
YSK’nın son değerlendirmesine göre Denizli, Kırşehir ve Tunceli birer milletvekilini kaybetti. Bu illerin kaybettiği vekillerden ikisini İstanbul, birini de Antalya aldı.
 
KIL PAYI KAZANMIŞTIK, KIL PAYI KAYBETTİK
Uzun yıllar 7 milletvekili çıkaran Denizli, bir süre önce nüfusundaki artış ile vekil sayısını 8’e yükseltmişti. Bir önceki dönemde kıl payı kazanılan 1 milletvekili, İstanbul ve Antalya’daki nüfus artışlarının ardından bu kez kıl payı kaybedildi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku