Siyaset:
banner175
‘Evet'le Haçlı İttifakı kaybedecek
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam ilçesinde esnafları ziyaret ederek anayasa değişikliğinde yer alan maddeleri anlattı. Milletvekili Şahin Tin, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin referandumda kabul edilmesiyle dışardaki şer güçler ve içerdeki maşalarının büyük bir hezimete uğrayacaklarını söyledi. Şahin Tin; “Milletimiz referandumda vereceği ‘evet’ oylarıyla şer güçlerine en sert tokatı atacak. Ülkemiz içerdeki birliğini daha da güçlendirecek ve düşmana korku salacak. Şuanda mübalağasız yedi düvel ülkemizde hayır çıkması için her türlü yola başvuruyor. Ancak milletimiz kendisine değer vereni de aşağılayanı da, bidon kafalı diyeni de unutmaz. Bu kahraman millet 16 Nisan’da vereceği her bir ‘evet’ oyu ile Pensilvanya’nın kalbinden vuracak ve milli hesabını görecektir. Bu vatanda aşağılık sözler kullanarak milleti denize dökeceğini söyleyenler millete rağmen siyaset yapılamayacağını 16 Nisan’da anlayacak” dedi.
 
MİLLETİ YOK SAYAMAZSINIZ
 
1982 Anayasasının yapıldığı günden beri eleştirildiğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “1982 anayasası birçok defa değiştirildi. Yine de sorunlara çözüm olmadı. 2007’de mecburi bir değişiklik oldu, CHP ve vesayetçiler 184-367 tartışması açarak Cumhurbaşkanını seçtirmediler. Aslında ilk günden bugüne geldiğimiz nokta ya baktığımızda bir yürütme sorunun olduğunu hep birlikte görmekteyiz. AK Parti olarak diğer siyasilere “Bu hükümet sisteminde, yürütmede çift başlılık var, tarihsel hükümet istikrarsızlığına yol açıyor gelin yeni anayasa yapalım” dedik, 2011 yılında komisyon kuruldu. CHP: “Benim dediğim olmazsa olmaz” diyerek uzlaşmaya yanaşmadı. Aslına baktığınızda CHP zihniyetinin anayasa teklifine uzak kalmasının yegâne sebebi “Cumhurbaşkanını halk seçmesin” düşüncesidir. Hatırlayın 2007 yılını. CHP Cumhurbaşkanını seçtirmedi, Genel Kurula katılmadı. Oysa bugün “Cumhurbaşkanını Parlamento seçsin” diyor, geriye adım atmak istiyor, milletin elindeki yetkiyi almak istiyor. Halka verilen Cumhurbaşkanını seçme yetkisi geri alınamaz. Milli iradeden, halktan seçme hakkını geri almak için her yola başvuranlar sandıkta milletin vereceği ‘evet’ oylarıyla kaybedecektir” dedi.
 
VATANIMIZ BİZİM EN BÜYÜK SERVETİMİZ
 
Milletvekili Şahin Tin; “Anayasa’yı değiştirmek için 2016 yılında tekrar komisyon kuruldu ancak malum anlayış görüşmelere başlamadan masadan kalktı. Neymiş efendim, “Başkanlık varsa, biz yokuz” dediler, “Yemin ettiğiniz anayasayı değiştiriyorsunuz” dediler. Bazıları “Bu Meclis Anayasa yapamaz” dediler, biz de dedik ki “5 generalin yaptığını bu Meclis fazlasıyla yapar, yine olmadı yeni anayasayı bu millet yapar” dedik. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Yenikapı’da “Milli Birlik ve Beraberlik” mitingi yapıldı, sonrasında bir anayasa değişikliği üzerinde liderler anlaştı, mini paket görüşmelerine başlandı, 7 maddede anlaşıldı ancak daha sonra o da teklif aşamasına gelemedi. Şimdi CHP’de Yenikapı ruhu kalmadı, kupkuru bir beden kaldı, millete önerdiği teklifi de yok, sadece “hayır” diyor. Muhalefet yapmak “istemezük” le olmaz, ortaya bir şey koymak lazım, milletin faydasına bir politik tercih üretmek lazım. Biz bunu yaptık, teklifimizi getirdik. Çünkü vatanımız bizim en büyük değerimiz ve servetimiz, onu korumak ve yüceltmek bizim asli görevimiz” dedi.
 
Milletvekili Şahin Tin’e Acıpayam ziyaretinde Acıpayam İlçe Başkanı Nurhayat Şanlı ve Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan eşlik etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku