Siyaset:
banner175
Filiz: Ek göstergede beklentileri boşa çıkarmadık
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600'e çıkarılacağının müjdesini verdiğini hatırlatan Başkan Filiz; “ Bir çok vatandaşımız Ek gösterge 3600'e çıkınca ne oluyor,  ek gösterge 3600'e çıkınca maaşlar artacak mı? gibi sorular soruyor?  Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan Ek Gösterge 3600 aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor” dedi.
 
Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi;
“ Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğrenim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.
 
Polis memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi için TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi, daha sonra Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelmişti. Polis memurlarının sosyal ve özlük haklarına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi için verilen kanun teklifi yasalaştığında emeklilik ikramiyelerinde ciddi bir artış söz konusu olacak.
 
Göstergenin yükselmesi ile emekli olan bir polis memurunun maaşında 400 ile 500 lira emekli ikramiyesinde ise 17 bin ile 27 bin lira arsında bir artış meydana gelebilecek.
Müjdelerimize ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın bir beklentisine daha cevap verebilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Çünkü vakit birlik vakti. Çünkü vakit Türkiye vakti. ”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
ADNAN 6 yıl önce

di̇ğer memurlara vyokmu? e yardimci hi̇zmet sinifindaki̇ memur arkadaşlarin duurmu nedi̇r? adalet i̇se herkese olmasi gerekmez mi̇?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku