Siyaset:
banner175
Filiz: Millet iradesi yerini bulacak ve tekrar demokrasi kazanacaktır
Yüksek seçim kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin delilleriyle ortaya koyduğu olağanüstü itirazı değerlendirip seçimin yenilenmesine karar verdiğini ve adaletin yerini bulduğunu belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Seçimlerde İstanbuldaki usulsüzlüğün YSK tarafından da teyid edildiğini ve seçimin yenilenmesi kararını aldığını vurgulayarak alınan bu kararın ülkemiz ve İstanbul’umuz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
İstanbul seçimlerine ilişkin baştan beri ileri sürülen iddiaların somut ve net olduğunu, AK Parti tarafından hukuken ortaya koyulan ve sunulan delillerin YSK  tarafından dikkate alındığına işaret eden Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:
 
“İtiraz en doğal, en yasal haktır. Belgelere dayanan ve teyid edilmiş iddialarımız, suç duyurusunda bulunacak kadar  ciddiye alınmıştır, doğru görülmüştür ve yerinde görülmüştür. Sonuç ne olursa olsun seçimler, kanunlarımıza ve prosedüre göre gerçekleştirilmelidir. Bu kurallara uyulmaması hâlinde seçilmişlerin meşruiyeti hakkında soru işaretleri ortaya çıkacak, demokrasimizin temelleri zayıflatılmış olacaktır. Sandık kurulu üyelerinin neredeyse üçte 1'inin kanuna aykırı atanmış olmasını kimse masum bir hata olarak izah edemez. Seçim iptalleri Türkiye’de ve Dünya’da ilk defa yaşanmıyor. Önemli olan vatandaşımızın oyunun heba olmaması, milli iradenin net olarak ortaya çıkmasıdır. Bu süreç gayet normaldir. O yüzden birilerinin yaptıkları gibi demogojiye gerek yoktur. Algı operasyonu yapmaya gerek yoktur. Madem kazandınız o zaman tekrar halka gitmekten neden korkuyorsunuz. Demokrasiden ve halktan korkmayın. CHP, 2014’te Yalova’ya itiraz etti istediği neticeyi aldı. Diğer partiler yapınca normal AK Parti yapınca anormal mi? YSK kararı sonrası Ekrem İmamoğlu destekçileri sokaklara çıkmış terör örgütleri’nin sloganlarını atıyor. Kaos yaratılmak isteniyor. Hukuka saygı duyunuz lütfen.
 
Sanatçılarımız; Sınırlarımızdaki askerlerimize moral desteği verince, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin ülkemiz için yaptıkları icraatları övünce “Saray Yalakası” olacak, Ekrem İmamoğlu’na destek verince “ Sanatçı Konuşur” diyeceksiniz. Dün “YSK benim güvendiğim tek kurumdur, tüm Türkiye’nin güvenini kazanmıştır” diyeceksiniz,bugün yenileme kararı sonrası YSK’yı kınayıp ihanetle suçlayacaksınız. Bu nasıl bir iki yüzlülüktür. 
 
YSK mazbatayı birinden alıp bir diğerine vermedi. “Ortada şaibeli bir durum var, sağlam deliller var, tekrar yarışın” dedi. Bu öfke ve tedirginlik niye? Demokrasi  içerisinde ve hukuk içerisinde yapılan başvuruları gayrimeşru gibi göstermeye  çalışıyorlar. Bu kadar kine, bu kadar öfkeye, bu kadar telaşa, bu şekildeki tehdit  cümlelerine hiçbir şekilde gerek yok. Kendinden emin olanın sükunetini koruması  lazım.
 
'AK Parti'nin YSK  üzerinde baskı kurduğunu' söyleyenlere; 'Hakimleri Kızılay'da yürütmeyiz'  'Kızılay'da yürürseniz yüzünüze  tükürürIer' 'Sizi Yüce Divan'da yargılarlar' sözlerini hatırlatmak isterim. Kim kimin üzerinde baskı kurmaya çalışıyor daha net anlaşılır.
Bu seçimde dikkat edilmesi gereken sahte mağduriyet algısıdır. Oyları çalınan Sayın Binali Yıldırım bey, ama nedense mağdur olan Ekrem İmamoğlu gibi algı yaratılıyor. Aşırı yaygara yaparak mağduriyet algısı yaratılmaya çalışılıyor. Seçmenleri bekleyen en büyük tuzak bu. Ancak milletimiz her zamanki gibi gerçeklerin farkındadır ve gereken cevabı sandıkta verecektir. Millet iradesi yerini bulacak ve tekrar demokrasi kazanacaktır. 23 Haziran seçimi, İstanbul'umuz için hayırlı ve güzel sonuçlara vesile olsun inşallah.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku