Siyaset:
banner175
Hürriyet Yazarı Hande Fırat'tan iddia: MHP Denizli'de aday göstermekten vazgeçti
MHP ile Ak Parti arasındaki ittifakın detaylarının görüşmesi sürerken, Denizli’de büyükşehir adayını açıklayan MHP ile ilgili iddia gündemi sarsacak cinsten… MHP, Denizli’de Mimar Ebru Leman Kalkan’ı büyükşehir adayı olarak açıklayan ilk parti olmuştu. Ancak, Ankara kulislerinin etkili gazetecisi Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat, aday açıklanmasına rağmen, MHP’nin Denizli’de aday göstermekten vazgeçebileceğini ileri sürdü.
 
Fırat’ın Denizli’yi de ilgilendiren yazısının ilgili bölümü şöyle:
İki parti kamuoyu yoklamaları, son seçim sonuçları, diğer partilerin olası işbirliği doğrultusunda hassas bir çalışma yürütüyor. MHP’li üst düzey bir isim, “Bu çerçevede, hesaplamalar doğrultusunda bazı illerde her iki partiden de aday geri çekmeler olabilir” yorumunu yaptı. Peki nasıl?
 
Duyumumu aktarayım. Mesela MHP, Erzurum ve Denizli’de büyükşehire aday göstermekten vazgeçti. Benzer adımlar AK Parti’den de gelebilir. MHP’nin özellikle istediği, jest beklediği iller Mersin, Adana, Manisa ve Osmaniye. Iğdır’a ise stratejik bakılıyor. MHP, Iğdır’ı masaya “Türkiye’nin doğudaki en uç noktası, stratejik önemi büyük. Terör örgütünün konuşlanmasına izin verilmemeli. 2014 yerel seçiminden MHP ikinci parti olarak çıktı” teziyle koyuyor. Kısa sürede iller netleşecek. Zaten bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ankara’ya iner inmez söyledi. Ancak bir cümlesi daha vardı, altı çizilmesi gereken.
 
BİRTÜRK: ‘KESİNLİKLE OLMAZ’ DİYEMEM
Öte yandan Haberhorozu.com iddiayı MHP İl Başkanı Cafer Birtürk’e sordu. Birtürk, “Denizli adayımızla ilgili bana İl Başkanı olarak verilmiş bir bilgi yok. Ama ‘Kesinlikle olmaz’ da diyemem. Görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konunun da netlik kazanacağını düşünüyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku