Siyaset:
banner175
İYİ Partili Gökçe'den DTO'ya eşantiyon tepkisi
Paketin maliyetini soran Gökçe, Pamukkale’de elektrik faturasını ödeyemediği için mum ışığında yufka açmak zorunda kalan esnafı hatırlattı.

ESNAF ZOR DURUMDA, ONLAR PR DERDİNE DÜŞMÜŞ
Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Gökçe pandemi döneminde esnafın zor durumda olduğunu hatırlatarak oda başkanı Uğur Erdoğan’ı kendi halkla ilişkiler çalışmasını yapmakla suçladı, “Kriz ortamında her gün onlarca işletme kapanıyor. Denizli’de 19 bin esnaf ve 100 bini aşkın çalışanın temsilcisi DTO eşantiyon ve kişisel PR derdine düşmüş görünüyor” dedi.

AFİLİ KUTUYA KOYMUŞLAR
Gökçe, esnafa gönderilen paket içinde lazer kesim bir saatin yanı sıra, sicil belgesi için hazırlanmış boş çerçeve yer aldığını söyleyerek, “Afili şık bir kutuya koymuşlar. İçinde bir zarf ve en pahalı kuşe kâğıda basılmış kendi fotoğrafı. Üyelere mesaj göndermiş. Bu israftır” diye konuştu.

PARASINI KİM ÖDEDİ?
Hediye paketlerin nasıl finanse edildiğini ve esnafa ne faydası olacağını soran Gökçe şunları söyledi: “Parasını kim ödedi? Bu paketlerin ne gibi bir faydası var? 1 kuruşun bile değeri varken dağıtım maliyeti ne kadardır?
Bu sorularımızı lütfen adet haline getirdikleri ve her cuma attıkları MMS’lerle yanıtlamasınlar. Çünkü bu mesajların da esnafın sırtına yük olduğunu biliyoruz. DTO’nun parası ile bu mesajlar atılıyor, bu hediyeler gönderiliyorsa ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhran başkan ve yönetiminin umurunda değildir”

ELEKTRİK PARASINI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN MUM IŞIĞINDA YUFKA AÇAN ESNAF VAR
Gökçe, DTO’nun hazırlattığı hediye paketini elektrik parasını ödeyemediği için mum ışığında yufka açan esnafa gönderdiğini ileri sürerek, “Bu hediyeler ve mesajlar gibi fuzuli giderlerin yerine esnafın aidatları karşılansa daha iyi olmaz mıydı?” diye konuştu.

‘OTURDUĞUNUZ MAKAMIN GEREĞİ BUDUR’
Erdoğan ve yönetiminin hatalarından ders çıkarması gerektiğini belirten Gökçe, “Afili eşantiyonla nasıl bir fayda sağlanması amaçlanmıştır? Fayda, üretimle olur, istihdamı artırmakla olur. Esnafın duvara astığı saat üretime de istihdama da faydası olmaz. Esnafa Kendi fotoğrafını göndereceğinize yaralara merhem olacak çözümler sunun. Oturduğunuz makamın gereği budur. İyi çalışmalar için yönetimine ve başkana teşekkür ederiz ama hatalarından bir an önce ders çıkararak, yeni hatalar yapmamasını da tavsiye ederiz. Bu çerçeve kepengini kapatan hiçbir esnafa çare değil” dedi.

PR’LA ELEŞTİRİLEN ERDOĞAN’IN PAKETTEKİ MESAJI
Esnafa dağıtılan paket içinde yer alan DTO Başkanı Uğur Erdoğan’ın mesajında ise; “Yeniden yol almaya başladığımız bu günlerde omuz omuza dayanışmayla geldik. Bu süreçten tüm sıkıntılara rağmen hemşerilerimiz kenetlenmiş, el birliği ile zorlukları en az zararla atlatmasını bilmiştir. Her kesimden insanımız çabuk organize olarak pandemi döneminde çarkları döndürmesini ve bu zorlu süreci en az zararla atlamasını bildi” ifadeleri yer aldı.

MUM IŞIĞINDA ÇALIŞMAK ZORUNDA KALAN ESNAF GÜNDEM OLMUŞTU
Fatih Mahallesi’nde börek ve yufka üretimi yapan esnaf Galip Çalışkan elektrik faturasını ödeyemediği için mum ışığında çalıştığını gösteren bir videoyu sosyal medyada paylaşmıştı. Çalışkan “Evine ekmek götüremeyen baba mı olur? Ben evime nasıl ekmek götüreceğim? Gelsinler aşağıda neler oluyor bir baksınlar. Bir yıldır kira ödeyemiyorum” demişti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku