Siyaset:
banner175
Kaçakçılıkla mücadelede el konulan tıbbi cihazlar sağlık alanında kullanılacak

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen, Kovid-19 salgınının ekonomik ve sosyal yaşama olumsuz etkilerini ortadan kaldıracak düzenlemeler içeren kanun ile ilgili değerlendirmeler yaptı.
Türkiye’nin koronavirüse karşı ilk günden itibaren ciddi, disiplinli ve gerçekçi olarak alınan tedbirlerle dünya ülkelerine göre daha hazırlıklı yakalandığını ve 30’dan fazla ülkenin yardım çağrısına cevap verildiğini anlattı.
Virüsün ortaya çıktığı ve bazı iş yerlerinin faaliyetlerinin durdurulduğu ilk günden itibaren çalışanların işlerini kaybetmemelerine önem verdiklerine değinen Milletvekili Ök, “İstihdamı korumak, gelirini kaybeden vatandaşlarımıza sahip çıkmak, emeklilerimize destek vermek, esnafı ve sanatkârı ayakta tutmak ve üretimi desteklemek için her türlü önlemi aldık. Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere günlük 39.24 TL, aylık 1.177 TL nakdi ücret desteği sağlıyoruz. Kısa çalışma ödemelerine ilişkin başvuruların hızlı bir şekilde sonlandırılabilmesine imkân verdik” dedi. 
ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ 3 AY ERTELENDİ
Milletvekili Ök, yaşlılar ile engellilere yapılan yardımların üç ay süreyle, gelir ölçütleri ile ağır engellilik şartı aranmadan yapılmasının sağlandığını bildirdi. Ök ayrıca, öğrenim kredisi alan üniversite öğrencilerinin ve mezunlarının ödemek zorunda oldukları Yükseköğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri öğrenim kredisi ve borçlarının ödemelerinin, başvuru şartı aranmaksızın 3 ay ertelendiği aktardı.
SU FATURASI BORÇLARI DA ERTELENDİ
Evlerin ve faaliyeti durdurulan iş yerlerinin su faturası borçlarının 3 ay ertelendiğini ifade eden Ök; “Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizlik vergileri 3 ay alınmayacak. Ayrıca konutlara ve faaliyetleri durdurulan işyerlerine ilişkin su faturası borçları, belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilecek, bu süre 3 ay daha uzatılabilecek” dedi.
“EL KONULAN CİHAZLAR KULLANILMAYA BAŞLANACAK”
Açıklamalarına devam eden Milletvekili Ök; “Kaçakçılıkla mücadele kapsamında el konulan, fakat salgın hastalıkla mücadelede doğrudan ilgili tıbbi cihazlar ve diğer malzemeler bekletilmeyerek, ilgili kamu kurumlarına tahsis edilecek” dedi.
“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Ülkemizin bu badirenin üstesinden gelebilecek hem sağlık alt yapısına, hem de ekonomik kapasiteye sahip, Dünyadaki çok az sayıdaki ülkeden bir tanesi olduğunu dile getiren Ök; “Aldığımız tedbirler ve alacağımız ilave önlemler sayesinde Avrupa ve Dünya ile paralel bir şekilde bu salgının üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır. Yapmamız gereken tek şey birliğimize ve beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmak ve salgın tehdidi geçene kadar kurallara harfiyen uymaktır.” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku