Siyaset:
banner175
Kaybetmediler, ülkemiz kazandı
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz’in açıklaması şöyle:
“Türkiye Genelinde 16.04.2017 tarihinde halk oylamasının devamı sırasında bazı sandıklarda oy zarflarının veya oy pusulalarının ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mühürü ile mühürlenmediği yönünde şikayetler artınca sözkonusu şikayetler üzerine yapılan değerlendirmede seçmenin hiçbir kusurunun bulunmadığı , seçmenin iradesinin tam bir şekilde yansıması için sandık kurulları tarafından bir eksikliğin giderilmesi ve söz konusu oy pusulalarının ve oy zarflarının sandıklar açılmadan ve sayıma geçilmeden önce herhangi bir karışıklığa sebebiyet verilmemesi açısından geçerli sayılması yönünde YSK’dan ivedi bir karar istenilmiş olup YSK’da konuyla ilgili 16.04.2017 tarihli ve 560 sayılı kararı yayınlamış ve ivedi bir şekilde ilçe seçim kurullarına ilgili kararını bildirmiştir.
 
İlçe seçim kurulları da sandık başkanlarına ilgili kararı iletmiştir. Münferitte olsa bazı sandık kurullarının 298 sayılı kanunun ilgili maddesince görevini yapmaması neticesinde seçmene yüklenebilecek bir kusur olmadığından seçmenin anayasamızda düzenlenen oy verme hakkının kısıtlanmaması doğrultusunda verilen karar yerindedir.
 
İlimizde yapılan halk oylamasında münferit bir sandıktan çıktığı iddia edilen mühürsüz zarfı geçersiz sayan sandık kurulunun kararını baz alan birileri ilgili yerlere varsa yaptıkları itirazın  sonucunu bekleyeceğine basın önünde kazanılmış olan demokrasi zaferine gölge düşürmeye çalışmaktadır. Seçim sonuçlarını ve gerçekte neden kaybettiklerini değerlendirmeyenler ganimet bulmuş gibi işi gücü bırakmış sonuca etki etmeyecek tek bir zarf üzerinden yine halkın kafasını bulandırmaktadır. Bu mühürsüz zarf ; Hangi sandık kurulu tarafından geçersiz sayılmıştır. Açıklamayı yapan ilgilisinden bu detayların da kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku