Siyaset:
banner175
Milletvekili Şahin Tin'den Havelsan'a övgü
TBMM Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve Komisyon Üyeleri Havelsan’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Havelsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu ve Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay tarafından ağırlanan Komisyon üyelerine faaliyet alanları ve işleyişle ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdiler. Komisyon Üyeleri daha sonra Havelsan tesislerini gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
 
“YERLİ ÜRETİMDE İLKLERE İMZA ATIYORUZ”
 
TBMM Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Havelsan ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Komisyon Kâtip Üyesi Şahin Tin; “Komisyon Başkanımız ve üye arkadaşlarımız ile birlikte bugün yazılım, bilişim, iletişim, siber güvenlik gibi birçok alanda AR-GE ve üretim yapan Havelsan Şirketimizi ziyaret ettik. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın 1980’li yıllarda savunma sanayimizi geliştirmek ve dışa bağımlılığımızı azaltmak için kamu destekli olarak kurduğu savunma şirketlerinden olan Havelsan yerli üretimde kendini kanıtlamıştır. Havelsan kaynaklarının %22’lik dilimini AR-GE çalışmalarına harcayan önemli bir kuruluşumuz. Bugün uluslararası savunma projelerinde yer alan ülkemiz bu ve benzeri yerli şirketler sayesinde savunma sanayi alanındaki ihtiyaçlarının %60’dan fazlasını kendi imkânlarıyla karşılar hale gelmiştir” dedi.
 
“SİMİLATÖR ÜRETİMİNDE DÜNYADA İLK BEŞTEYİZ”
 
MİLGEM Projesi başta olmak üzere yerli imkânlarla üretilen savaş gemileri ile modernize edilen savaş gemilerinin tamamının yazılımlarını, komuta kontrol ve savaş sistemlerini Havelsan’ın yaptığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Havelsan her türlü gemi, uçak, kara araçları, silah ve terör operasyonları için meskun mahal simülatörlerinin üretimini gerçekleştiriyor. Havelsan simülatör üretiminde dünyada ilk beşteyiz. Havelsan’ın ürettiği ürünler Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet Güçlerimizin operasyonel yeteneklerini daha az maliyetle daha aktif kılmaktadır. Ayrıca Azerbaycan, Katar, Pakistan gibi birçok dost ve kardeş ülkeye de burada üretilen savunma sanayi ürünlerinin ihracatının gerçekleştiğini görüyoruz” dedi.
 
“YERLİ YAZILIMDA ÖNCÜ”
 
Havelsan’ın askeri alanların yanı sıra sivil kullanıma yönelik de birçok projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Bugün adalet sisteminde kullanılan UYAP, tapu işlemlerinde kullanılan TAKBİS, seçim işlerinin kullandığı SEÇSİS ve TCDD, EÜAŞ, TEİAŞ gibi kurumların iletişim ve işletim sistemlerinin tümünün yazılımı ve geliştirilmesinde Havelsan’ın imzasını görüyoruz. Dünya genelinde son zamanlarda önemi her geçen gün daha da artan siber güvenlik konusunda havelsan tarafından Siber Savunma ve Teknoloji Merkezi kurulması ve artan siber saldırılara karşı güvenliğin korunması için tamamen yerli bir çözüm sisteminin oluşturulduğunu görüyoruz. Ayrıca Havelsan’ın kurma ve test aşamasında olduğu Kent Güvenlik Yönetim Sistemi de Türkiye’nin 81 ilinde kamera ve ekipmanlar ile güvenlik, acil durum ve trafik gibi kentlerimizin önemli konularını otomasyon sistemi ile tek noktadan koordine edecek olması da son derece sevindirici bir gelişme. Savunma, güvenlik ve bilişim alanında Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketi olan Havelsan’ın ileri teknolojiyi kullanarak yerli üretimde ilklere ve başarılara imza atması hem milli gururumuz hem de düşmana korku, dosta güven vermektedir” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku