Siyaset:
banner175
Musul Türkiye'nin kaderidir
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Musul’da devam eden operasyonlar ve Türkiye’nin Başika’daki varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Şahin Tin, DAEŞ terör örgütünün kalbinin durdurulması için Musul’da çok dikkatli adım atılması gerektiğini ve bölge halkının güvenliğinin her ne surette olursa olsun korunmasının önemine işaret etti. Şahin Tin; “Musul operasyonunda niçin olmamız gerektiğini anlamak için Misakı Millîyi iyi okumak gerekir. Musul’da yatan tarih bu aziz milletin tarihidir. Musul bizim kaderimizdir. Türkiye'nin Başika’dan çıkmasını bekleyenler bilsin ki; Musul’da Arap, Türkmen ve Kürt kardeşlerimiz var. Medeniyetimizin bizlere emanetleri var. Türkiye, DEAŞ terör örgütüne karşı Suriye’de her türlü operasyonu nasıl yapıyorsa, Musul’da da aynı kararlılıkla mücadele edecektir. Ülkemizin sınırlarını tehdit eden terör unsurlarının kaynağı da bu bölgede yetiştiriliyor. Biz terörizme karşı yürüttüğümüz operasyonlarla sınır güvenliğimizi de korumak durumundayız” dedi.
 
MEZHEP ÇATIŞMASI TERÖR ATEŞİNİ KÖRÜKLER
 
Milletvekili Şahin Tin, açıklamasının devamında şunları ifade etti; “Musul’u DAEŞ teröründen arındırmak, Irak Ordusundaki Şia’ların intikamcı tavrı ile mümkün olmaz. Çünkü onların intikamı DAEŞ terörü bahanesiyle bölgede yaşayan sünni gruplara yönelikte olacaktır. Yaşanan bu gelişmeler gösteriyor ki bölgede mezhep çatışması kapıda duruyor. Türkiye olarak bölgede bir mezhep çatışması yaşanmasının önüne geçilmesi için bölgedeki varlığımız Müslümanlar için bir teminat olacaktır. Çünkü olası bir mezhep çatışması terör ateşini daha da büyütür ve mazlum insanların yine büyük acılar yaşamasını sağlar. Bölgede kendi stratejik amaçları için terör örgütlerine siyasi ve askeri destek veren ülkeler maalesef terörle mücadele konusunda yine samimi bir davranış sergilemiyorlar. Ancak Türkiye bölgede yaşanan tüm gelişmelerin farkında bir tutum sergileyerek terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bilinmelidir ki, zulüm ebedi olamaz.”  
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku