Siyaset:
banner175
‘Sanayi politikaları yetersiz' diyenlere cevap verdi
MHP gurubu tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen teklif üzerine söz alan AK Parti Denizli Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, istatistiki verilerle konuştu. 
 
‘MİLLİ DAVAMIZ UĞRUNA BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR’
 
Konuşmasına ABD’nin uygulamış olduğu vize kısıtlaması konusunu değerlendirerek başlayan Milletvekili Şahin Tin, “Ülke olarak özellikle ABD'nin almış olduğu vize kararı, Avrupa Birliği’nin çifte standardı ile almış olduğu kararlar, ülkemizin doğusunda, güneydoğusunda ve sınır dışımızda yaşanan olaylar, sıcak gelişmeler ve ülkemizdeki terör eylemleri gibi önemli bir süreçten geçiyoruz. Özellikle böylesi hassas dönemlerde birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiği inancı taşıdığımı belirtmek istiyorum. Bu sebeple de küçük ayrıntılarda kaybolmak ya da detaylarla uğraşmak yerine, millî davamız uğrunda birlikte hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
 
‘BİTTİ DENİLEN TEKSTİL SEKTÖRÜ İHRACATTA ÖNEMLİ ARTIŞ KAYDEDİYOR’
 
Meclis’te ‘Tekstil sektörü bitmiştir’ diyen milletvekillerine de seslenen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Bitti…” denilen tekstil sektörünün ihracatta rekorlar kırdığını ifade etti. Tin, “Değerli konuşmacılar, parti grupları adına sanayi politikalarının yetersizliği hakkında görüşlerini belirttiler. Biz de şuna dikkat çekmek istiyoruz ki, AK Parti, 15 yıllık iktidarı döneminde KOBİ'lere özellikle KOSGEB aracılığıyla büyük destekler vermiştir. Daha önce KOSGEB'in adını hiç bilmeyen KOBİ'ler, artık bugün birçok imkânlardan faydalanmakta. Mesela bir konuşmacı, muhalefet partisinin konuşmacısı "Tekstil bitmiştir" dedi. Oysa, Denizli'de bugün tekstil, ihracatta önemli oranda artış kaydetmekte ve bugün otomotiv sektöründen sonra da 2'nci sırada yer almakta” diye konuştu.
 
‘KOBİLERİ TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLİYORUZ’
 
Meclis’teki konuşmasında KOBİ’lere verilen destekleri anlatan ve kimsenin “KOBİ’lere destek verilmedi” diyemeyeceğini de ifade eden Tin, “Şöyle baktığımızda, KOSGEB'in KOBİ'lere dönük vermiş olduğu 1 milyon TL'lik hibe ve destekleri, bizim çok iyi bir şekilde yürüttüğümüz çalışmaları ve verdiğimiz desteği ortaya koymakta. KOBİ'lere bugüne kadar verilen destek 4 milyar TL’yi bulmuştur. Son bir yılda 2.734 KOBİ'yi desteklemişiz. Yine 6.542 girişimciye 132 milyon destek verilmiş. İstihdam desteği, pazarlama, reklam, eğitim, sertifika ve makine ekipmanları destekleri de sağlanmış. Bu da şunu göstermektedir ki, KOBİ'lerin ihracata olan oranı her geçen gün daha da artmakta. Bu anlamda hiç kimse de şunu söyleyemez, "KOBİ'lere, küçük esnafımıza, sanayicimize ve üreticiye destek verilmedi”. Bugün her şey ortadadır; yeni iş yerleri açılmakta ve sanayicimiz, tabii ki üreticilerimiz de tüm gücüyle daha iyi olmak için mücadele etmekte. Her türlü olumsuzluklara ve sıkıntılara rağmen millî birlik ve beraberliğini de kaybetmemekte!” ifadelerini kullandı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku