Siyaset:
banner175
Son söz milletin olacak
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Baklan ilçe merkezinde ve mahallelerinde vatandaşlarla biraraya geldi. Baklan ilçe merkezi başta olmak üzere dağal, boğaziçi ve çataloba mahallelerindeki vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Şahin Tin’e Baklan İlçe Başkanı Kamil Yapsu, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Koordinatörü Tayyip Yolcu ve ilçe teşkilat mensupları eşlik etti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin temel unsurlarını gerçekleştirdiği ziyaretlerde detaylıca anlatan Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye bir kabuk değişimi yaşıyor. 16 Nisan tarihinde oylayacak olduğumuz anayasa değişikliği ile Meclisin yapısı güçlenecek, kanun teklifi verme, kabul etme, değiştirme yetkisi sadece Meclis’e ait olacak. Ülkemizin bütçesi Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanarak TBMM’nin onayına sunulacak. Cumhurbaşkanının tek taraflı Meclis’i fesih yetkisi olmayacak. Cumhurbaşkanı lüzumu halinde her iki seçimin birlikte yenilenmesine karar verebilecek. Cumhurbaşkanı, Milletvekili seçiminin yenilenmesine karar vermesi halinde kendi seçimi de aynı tarihte yenilenecek. Bu yolla seçimlerin yenilenmesine karar verildiğinde milletin hakemliğine gidilerek, çözümün merkezi milli irade olacak” dedi.
 
SEÇİMLER 5 YILDA BİR YAPILACAK
 
Gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Milletvekili Şahin Tin, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle koalisyon dönemlerinin artık yaşanmayacağını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Yeni sistem 16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylamasında milletimizin vereceği evet oylarıyla yürürlüğe girdikten sonra artık seçimler 5 yılda bir yapılacak. Koalisyon hükümetlerinin kurulma ihtimali ortadan kalkacak. Savaş hali, savaşı gerektirecek bir durum baş göstermesi, ayaklanma olması, vatan ya da Cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın gerçekleşmesi gibi hallerde yurdumuzun tamamında ya da bir bölgesinde OHAL ilan edilebilecek. Ancak OHAL’i onay yetkisi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait olacak” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku