Siyaset:
banner175
Tin: Bu düzenleme milyonları ilgilendiriyor
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabul edilerek yasalaştığını söyledi. Kanunlaşan bu düzenlemenin milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendirdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, teklifin özellikle ekonomi alanında birçok düzenlemeyi bünyesinde barındırdığını söyledi.
 
Milletvekili Şahin Tin, toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren bu düzenlemenin bazı ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
 
“KİRACILARA MÜJDE”
 
Yeni yasal düzenleme ile kiracıların korunmasına yönelik tedbirler alındığını ifade eden Milletvekili Şahin Tin, Kiranın belirlenmesi ve kira sözleşmelerinin yenilenmesi sürecinde ÜFE yerine TÜFE dikkate alınacaktır. Aynı şekilde Kiracının Türk Ticaret Kanununda tacir olarak sayılan kişiler ile özel hukuk ve kamu hukuku tüzel kişileri olduğu işyeri kiralarının yenilenmesinde de TÜFE’nin dikkate alınması amaçlanmıştır. Bu da fahiş artışların önlenmesi açısından önemli bir düzenlemedir” dedi.
 
“EMEKLİ MAAŞI BİN LİRADAN AZ OLMAYACAK!”
 
Yeni yasal düzenlemenin özlük hakları bakımından da önemli değişiklileri beraberinde getirdiğini vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “Yakın dönemde emekliye ayrılanların en çok yakındığı konuların başında gelen düşük maaş sorununu ortadan kaldırdık. Artık yaşlılık/malullük/ölüm aylığı almakta olan emekliler ve hak sahiplerine ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla aylıkları ile birlikte yapılan ödemeler toplamı için yeni yasal düzenleme ile 1.000 TL’lik alt sınır belirlendi. Yani emekli aylıkları 1.000 liradan az olmayacak. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canı pahasına mücadele veren er ve erbaşlarımız ile ilgili önemli bir düzenleme daha yaptık. Er ve erbaşların sigortalı sayılmayan veya isteğe bağlı sigortalı olmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olan eş ve çocukları ile anne ve babaları da bundan böyle bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamında değerlendirilecek” diye konuştu.
 
“İŞSİZLİK ÖDENEĞİ KOŞULLARI YUMUŞATILDI”
 
Yasal düzenlemenin işsizlik ödeneğinden yararlanma koşullarında kolaylık getirdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, “Önceki düzenlemeye göre 120 gün boyunca hizmet akdine tabi olmasına karşın şayet devamsızlık hâli varsa bu bir işsizlik ödeneği almaya mâniydi. Madde ile işsizlik ödeneğinden yararlanma koşullarında kolaylık sağlanması amacıyla, 120 günlük prim ödeyerek sürekli çalışma şartı, “hizmet akdine tabi olma” şeklinde yumuşatılmıştır” dedi.
 
“EKONOMİYE CANSUYU OLACAK DÜZENLEMELER YAPILDI”
 
Yasal düzenlemenin sanayici ve işveren kesimini rahatlatacak düzenlemeler de içerdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, “İmalat sanayii yatırım teşvikleri 2019 yılında da uygulanabilecek. Cumhurbaşkanı, söz konusu süreyi bitiminden itibaren, sürenin bitimini takip eden her bir takvim yılı itibarıyla ayrı ayrı ya da birlikte beş yıla kadar uzatabilecek. Bu düzenlemeyle de teşvikler konusunda sanayicimizin beklentisi karşılanmış oldu. Ayrıca prim ve vergi borçlarını yapılandırma hakkını kaybedenlere yeni bir imkân getirildiğini müjdelemek isterim. 7143 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran ancak, Kanun hükümlerine göre ödeme yapmayarak Kanundan yararlanma hakkını kaybeden borçlulara yeniden borçlarını ödeme imkânı getirildi. Öte yandan teklif ile devlet katkılı konut hesabı uygulamasında devletin katkı ödemesi, katılımcı bazında 20 bin TL’den 25 bin TL’ye çıkartıldı. Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak” dedi.
 
“KDV İSTİSNALARI MALİYETLERİ DÜŞÜRECEK”
 
Yasal düzenleme ile birçok konuda KDV istisnası getirildiğine dikkat çeken AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinin yenilenebilir enerji üretimi için yapacakları yatırımlar da, diğer altyapı yatırımlarında olduğu gibi KDV istisnası kapsamına alındı. Öte yandan, artık yabancı paraya dayalı olarak yapılan teslim ve hizmetlerde ortaya çıkan kur farkı KDV matrahına dâhil edilecek. Böylelikle bu konudaki tereddütler de ortadan kaldırıldı. Kentsel dönüşüm projelerinde trampa yolu ile kamulaştırılan taşınmazların Hazineye devir ve teslimi işlemlerine ilişkin KDV istisnası süresi de yeni yasal düzenlemeyle 2020 yılına kadar uzatıldı. İmalat sanayiine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamında indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV’lerin izleyen yıl içinde mükellefin talebine binaen mükellefe iade edilmesi uygulamasına 2019 yılında yüklenilen işler de dâhil edilmiştir” dedi.
 
“TARIM VE GIDA ALANINDA ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPILDI”
 
Yeni yasal düzenlemenin tarım ve gıda alanlarından önemli değişiklikler içerdiğini vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “Mera Kanunu’nda yapılan değişiklikle özellikle meralarda jeotermal ve mineral su kaynaklarının keşfedilmesi ve aranmasına dair tahsis değişikliği imkânı getirildi. Hayvancılığın desteklenmesi amacıyla çiftçilerin meralarda yetiştirdiği büyükbaş ve küçükbaş hayvan ve süt satışından alınan binde 1’lik pay kaldırıldı. Şalgam suyu, çeşnili ve aromalı / aromalandırılmış içme sütleri, bebek ve devam sütü sayılan içeçekler artık ÖTV’ye tabi tutulmayacak. Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında düzenlenen ürün senetlerinin elden çıkarılmasından doğan kazançlara ilişkin vergi istisnası da yeni yasal düzenlemeyle uzatıldı. Yasa değişikliğinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku