Siyaset:
banner175
Üretim sizden destek bizden
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 1. Sanayi esnafıyla buluştu. Büyük sanayi kuruluşları kadar, KOBİ olarak tabir edilen, küçük ve orta ölçekli işletmelerin de büyük öneme sahip olduklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “KOBİ’lerle ilgili düzenlemeler yaparak KOBİ tanımından KOBİ destek sistemlerine kadar önemli yenilikleri hayata geçirdik. İlk defa KOBİ Stratejisi ve Eylem Planın hazırlayarak yürürlüğe koyduk” dedi.
 
“KOBİ’LER HAKETTİĞİ DEĞERE AK PARTİ İLE KAVUŞTU”
 
KOBİ’lerin hak ettikleri değeri ve desteği, AK Parti iktidarında gördüğünü belirten Milletvekili Şahin Tin, “KOSGEB aracılığıyla 1990-2002 döneminde 4 bin KOBİ’ye 14,5 milyon TL destek sağlanmışken, 2003 yılından bugüne kadar yaklaşık 320 bin KOBİ’ye 234 kat artışla 3,4 milyar TL destek sağladık. Ayrıca, 2003-2018 yılları arasında 507 bin KOBİ’nin 19,8 milyar TL sıfır faizli kredi kullanmasını sağlayarak toplam 1,9 milyar TL kredi faiz desteği verdik. Hizmet ve ticaret sektörlerindeki KOBİ’lerin de KOSGEB desteklerinden yararlanmasının önünü açtık. Böylece KOSGEB’in hedef kitlesini 8 kat artırmış olduk” dedi.
 
“KOBİLERİN SORUNLARINA BİLİMSEL YAKLAŞIMLAR ÜRETTİK”
 
KOBİ’lere finansal desteğin yanı sıra yapısal sorunlarının çözümü noktasında da el uzattıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “KOBİ’lerimizin sorunlarını üniversitede üretilen bilgi birikimini kullanarak işbirliği içinde çözme alışkanlığı edinmelerini amaçlayan bir destek mekanizması olan San-Tez Programıyla bugüne kadar 1.029 projeye 246 milyon TL kaynak aktardık” dedi.
 
“KOBİ’LER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ”
 
AK Parti iktidarının akılcı politikaları ve destekleri sayesinde KOBİ sayısının, buna bağlı olarak da istihdamın çığ misali hızla büyüdüğünü vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “2002’de 7 bin olan Sanayi Sicil Sistemine kayıtlı işletme sayımız 18 kat artarak bugün 136 bine ulaştı.  Sağladığımız 6,3 milyar TL tutarındaki kredi desteği ile 2017 yılı sonuna kadar hizmete sunulan toplam 472 adet Sanayi Sitesindeki 95 bin işyerinde yaklaşık 473 bin kişiye, daha sağlıklı şartlarda çalışma imkânı sağladık. 2002 yılında 4 bin olan KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletme sayısı bugün 1 milyon 380 bini aştı” diye konuştu.
 
“BUNDAN SONRA DA KOBİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”
 
KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması ve Türkiye’nin ekonomik büyümesine daha fazla katkı vermelerini sağlamanın AK Parti iktidarının temel amacı olduğunu vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “KOBİ’lerin finansmanına ulaşımı konusunda destek olmaya devam edeceğiz. KOBİ’lerin iç finansman yoluyla yatırımlarını gerçekleştirmelerini teşvik edecek ve bu amaca yönelik olarak özkaynak birikimini hızlandıracak düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Yenilikçi KOBİ’lerin desteklenmesini sağlamak açısından girişim sermayesi, melek yatırım ve risk sermayesi gibi çeşitli yenilikçi finansman modellerini destekleyeceğiz. KOBİ’lerin kurumsallaşmalarına önem vereceğiz. Bu amaçla insan kaynakları başta olmak üzere kapasitelerinin gelişmesine yönelik destek programları oluşturacağız. Ar-Ge yapan KOBİ’lere teknolojik ürün ticarileştirmesine yönelik personel destekleri sağlayacağız. Şirketlerin endüstriyel tasarım, üretime hazırlık, üretim süreci, pazara sunum ve satış sonrası hizmetlerine yönelik faaliyetlerini destekleyeceğiz. KOBİ’lerin internet tabanlı faaliyetlerini özendirecek, KOBİ’lerdeki dijitalleşme becerilerin artırılmasını teşvik edeceğiz. Yenilik yapanın, üretenin hep yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku