Siyaset:
banner175
Uysal: İyi Parti, emanetleri geri alabilir mi?
“İYİ PARTİ’Yİ DENİZLİ ÜZERİNDEN OKUMAK…” paylaşımı yapan Uysal’ın yazısı şöyle:
Denizli DYP’nin kalesidir. Diyeceksiniz ki DYP mi kaldı? Bu kentte DYP’nin ölüsü bile yüzde 20’dir. Denizli’de seçime girecek siyasi partilerin gözünü diktiği genel ve yerel seçimlerde pozisyon almaya çalıştıkları yüzde 20’lik bir kitleden söz ediyorum. Bu insanlar DYP kapandıktan sonra buhar olmadı ya? Bu kitle başta AKP olmak üzere MHP ve çok küçük bir oran da CHP'ye gitti. Ama aklı fikri hep DYP’de oldu. Çünkü DYP ile aralarındaki bağ kuvvetli, buna aidiyet duygusu denebilir. Bir benzerini de İzmir’de, CHP ile görürsünüz.
Denizli DYP’nin kalesiydi. Hem de sağlam bir kale. 1950’lerde DP ile başladı, Adalet Partisi ve DYP ile sürdü. 2002’de DYP ülke barajına takıldığında, Denizli’de oy oranı yüzde 18 idi. Barajı geçse iki milletvekili çıkaracaktı. Feridun Alpat DYP’nin canlı tarihidir, anlatabilse de dinlesiniz..
Bütün bunları neden mi anlatıyorum?
Şundan:
İYİ Parti’nin kurucuları MHP içinden ayrılan bir grup ancak iddiaları MHP değil! Parti kurucularının profillerine ve illerde ki yönetimlere bakıldığında DYP-MHP arası bir yerde duruyor. Belli ki ülkenin içinde bulunduğu konjontürü de dikkate alarak merkez sağda konuşlanmaya çalışıyor.
2002’ye kadar, merkez sağı temsil eden iki siyasi partiden biri DYP diğeri ANAP’tı. Öyle görünüyor ki İYİ Parti; bu iki partinin mirasını istiyor. ANAP’ın mirası malum, bu yüzden DYP geleneğinden gelenler önem kazanıyor. Bu da gösteriyor ki, İYİ Parti AKP ve MHP içindeki emanetleri geri istiyor. Alabilir mi, bekleyip hep birlikte göreceğiz.
HAMİŞ: Denizli İYİ PARTİ il teşkilatı başka bir yazı konusudur.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ekrem Başer: “Biz biriz, birlikte güçlüyüz!”
Denizli’nin genç milletvekili adayı Ekrem Başer, Türkiye’nin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmaya...

Haberi Oku