banner175
Amatör kulüplere yardımda muhteşem final
Spora verdiği destekle geleceğin yeteneklerinin gelişmesine büyük katkı sunan Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl amatör spor kulüplerine yönelik başlattığı 900.000 TL’lik maddi destek programının finali yapıldı. Merkezefendi, Pamukkale, Honaz, Bozkurt ve Çardak ilçelerinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini kapsayan final ile Denizli genelinde toplam 299 kategoride 97 amatör spor kulübüne 900.000 TL’lik maddi destek programı tamamlandı. Beyaz İnci Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, davetliler ve amatör spor kulübü temsilci ve sporcuları katıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, amaçlarının Denizli’deki tüm çocuklara spor yaptırmak olduğunu söyledi.
 


Ücretsiz spor kursuna kayak da dahil edildi

 
Başkan Zolan, “Artık spor yapmak konusunda tesis sıkıntımızı en aza indirmiş durumdayız. Büyükşehir Belediyesi olarak 27 branşta spor yapma imkanı sunuyoruz ve hepsi ücretsiz. Çocuklarımıza birçok sanat dalıyla uğraşma imkanı sunuyoruz, bunlar da ücretsiz. İnşallah Denizli amatör sporların başkenti olacak. ‘Amatör sporların başkenti neresi?’ dendiğinde ‘Denizli’ diyecekler. En son ‘olmaz’ denilen bir kayak merkezi de inşa ettik ve verdiğimiz ücretsiz spor kursuna kayak sporunu da bir branş olarak ekledik” dedi.
 
Kapalı yüzme havuzları
 
Denizli’de geçmişte sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi’ne ait kapalı yüzme havuzu olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Kayhan Kapalı Yüzme Havuzunu inşa ettik ve Denizli’de yaşayan herkese yüzme öğretmeye başladık. Baktık kapasiteyi kaldırmıyor, İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu’na başladık. İnşallah kısa sürede hizmete alacağız. Şu an Anafartalar ve Dokuzkavaklar bölgesindeki kapalı yüzme havuzu inşaatlarımız devam ediyor, 5-6 ay içinde oradaki tesisimizi de tamamlayacağız. Yine Çakmak bölgesinde de kapalı yüzme havuzu inşa ediyoruz. Sadece şehrin merkezi yetmez dedik. Honaz, Çivril ve Acıpayam’da da kapalı yüzme havuzu inşa edeceğiz” diye konuştu.


 
Kapalı yüzme havuzu yılsonuna kadar 10’a ulaşacak
 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Denizlimizde 1 olan kapalı yüzme havuzu yılsonuna kadar 10’a ulaşacak. Biz bunu kendi öz kaynaklarımızla, Denizli’nin kaynağı ile yapıyoruz. Bununla beraber yaptığımız halı sahalar var. Her beldede halı saha yapıyoruz. Toplam 50 saha yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Herkes her yerde spor yapsın mazereti olmasın istiyoruz. Artık her yerde spor yapma imkanı sunuyoruz. Tabi bunu siz isterseniz yaşatır ve büyütürüz.”
 
97 amatör spor kulübüne 900.000 TL
 
Başkan Zolan, daha sonra 5 ilçede 206 kategoride faaliyet gösteren 55 amatör spor kulübüne toplam 532.500 değerindeki çeklerini verdi. Final ile toplam 299 kategoride 97 amatör spor kulübüne 900.000 TL’lik maddi destek programı tamamlandı.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku