banner175
Büyükşehir, Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapacak
2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final karşılaşmaları, 21-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nda yapılacak. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na 60 sporcu ile çok sayıda takım katılacak. Final karşılaşmalarının yanında Atlı Cirit 1. Lige Yükselme D Grubu müsabakaları da aynı tarihlerde gerçekleşecek. Bayburt Genç Osman Atlı Cirit Spor Kulübü, Balıkesir Sındırgı Diriliş Atlı Spor Kulübü, Uşak Diriliş Atlı Cirit Spor Kulübü ve Denizli Horoz Atlı Cirit Spor Kulübü’nün katılacağı eleme müsabakalarının da olacağı dev organizasyona sayılı günler kala tüm hazırlıklar tamamlandı. 21-22-23 Eylül olmak üzere 3 gün sürecek müsabakalar ücretsiz olarak izlenebilecek.
 
Şampiyonaya davet
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'ye kazandırdıkları dev tesis ile kentte binicilik, cirit ve atlı okçuluk sporu kültürünün oluşmaya başladığını belirterek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nın ulusal ve uluslararası alanda bir çok spor karşılaşmasına ev sahipliği yapmaya devam ettiğini kaydetti. Özellikle ata sporlarının Denizli'de gelişmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, "Bir çok alanda olduğu gibi sportif alanda da Denizli’yi pek çok ilk ile tanıştırdık. Hafta sonu tüm vatandaşlarımızı bu müsabakaları takip etmeye davet ediyorum" diye konuştu.
 
Dev tesis
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası, 80 bin metrekare alana sahip. Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) standartlarında atletizm, cirit, gülle, çekiç ve koşu gibi 26 farklı spor dalının yapılabileceği sahada, 3 bin kişilik tribün, idari bina ve atların koşabilmesi için özel saha yer alıyor.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku