banner175
Çok çalıştı, dünya şampiyonu oldu
Makedonya'da Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonu olan Denizlili Zafer Koyan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu makamında ziyaret ederek şampiyonluğa giden yolu anlattı. 27-30 Eylül tarihlerinde Üsküp’te düzenlenen Veteranlar Serbest Güreş Dünya Şampiyonasında 70 kg.’da podyuma çıkan sporcumuz 8 ay süren diyet ve çalışma programıyla çalışmalarına başladığını, tamamen konsantre olarak 110 kilodan 70 kg.’a düştüğünü söyledi.
 
Önceki yıllarda sakatlıkları dolayısıyla şampiyonalarda madalya elde edemediğini, bu şampiyonaya ise çok iyi bir programla hazırlandığını söyledi. Çameli Yaylapınar’lı Güreşci Makedonya’da Atalarımızdan kalan mirasları görünce ayrı bir güç ve ilham aldığını, güçlü rakiplerini bir bir bu manevi duyguyla mağlup ederek finale geldiğini söyledi. Şampiyon Güreşçi final maçında 10 kez Dünya Şampiyonu olan, son Dünya Şampiyon Rus Güreşçiyle karşılaştı. Güçlü rakibine karşı son 30 saniyeye 3-0 mağlup girdiğini ve bir anda, ilahi bir gücün kendisine yardım ettiğini belirterek,  atağa geçtiğini ve rakibini 4-3 yenerek zafere ulaştığını ifade etti.
 
PAHA BİÇİLEMEZ BİR DUYGU
Kürsüye çıkıp İstiklal Marşımızı okutmanın gururunu yaşayan Zafer Koyan, bu duygunun paha biçilemez olduğunu söyledi. Gelen şampiyonlukla birlikte Türk Bayrağını omuzuna aldığı anda, 3 kez ardı ardına  daha güreş yapabilecek bir güç hissettiğini sözlerine ekledi.
 
İBANOĞLU “ŞAMPİYONU KUTLADI”
Veteranlar Dünya Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan Zafer Koyan’ı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; azim, disiplin ve çalışmanın başarıyı beraberinde getirdiğini Şampiyon Güreşçinin  bir kez daha gösterdiğini söyledi. Elde ettiği Dünya Şampiyonluğu ile en çok Denizli’yi ve Çameli’yi gururlandıran şampiyon güreşçiye her zaman destek verdiklerini, kendisinin 55 yaşında  sporla neleri başarabileceğini tüm Türkiye’ye gösterdiğini söyledi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku