banner175
Dart şampiyonasına yemekhanede hazırlandı, İspanya'dan madalyayla döndü
Serinhisar'daki Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Merve Erden'in hayatı, okula başladığında, beden eğitimi öğretmeni Murat Dirier'in kendisini dart sporuyla tanıştırmasıyla değişti. Hedef tahtasına yaptığı birkaç başarılı atışın ardından Erden, dart salonu olarak da kullanılan okul yemekhanesinde sıkı bir çalışma temposuyla kendini geliştirdi. Kent ve bölge genelinde düzenlenen turnuvalarda birincilikler kazanan Erden, ulusal turnuvalarda da dereceler elde etti. Beden Eğitimi Öğretmeni Dirier'in yönlendirmesiyle bu yıl seçmelere katılan ve milli takıma seçilen Erden, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen 18. Akdeniz Kupası Dart Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Erden, turnuvada genel klasmanda üçüncü olarak bronz madalya kazanıp, Türk bayrağını dalgalandırdı.
 


'KÖY ÇOCUĞUYUM, DAHA ÖNCE HİÇ OYNAMAMIŞTIM'
Dart sporuna 9'uncu sınıftayken başladığını belirten Milli Sporcu Merve Erden, "Daha önce dart hakkında hiçbir bilgim yoktu. Köy çocuğuyum, daha önce hiç oynamamıştım. Bir gün hocamız bir tahta ve 3 okla yanımıza geldi ve 'Sen de atmak ister misin?' diye sordu. İlk atışımda hedefi vuramadım. Hocama beceremediğimi söylediğim de 'Pes etme devam et' dedi. Sonraki atışlarımda isabet sağladım ve bu sporu çok sevdim. Kendime 10 liraya 3 ok aldım. Hocamın sayesinde girdiğim birçok turnuvada dereceler elde ettim, il birincisi oldum" dedi.
 


HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Kendini geliştirmek için çok çalıştığını ifade eden Erden, "Okulumuzda spor salonu yoktu. Çalışmalarımı yemekhanede bir board ve üç okumla yaptım. Bu yıl milli takım seçmelerine girdim ve başarılı olup, ay yıldızlı formayı giymeye hak kazandım. Barselona'daki turnuvaya katıldım ve üçüncü oldum. Çok gurur verici bir duygu. Türk bayrağını omzuma alınca çok duygulandım. Hedefim dünya şampiyonu olup, ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak" diye konuştu.
 
'MERVE'YLE GURUR DUYUYORUM'
Okulun beden eğitimi öğretmeni Murat Dirier ise, okul yemekhanesinin bir bölümünde, tek bir dart tahtasıyla antrenmanlar yaptıklarını, daha sonra bu sayıyı arttırdıklarını anlattı. Öğrencisi Merve Erden'in geleceğinin parlak olduğunu belirten Dirier, "Merve başarıya aç bir sporcu ve çok çalışkan. Azimli olduğu için başarılı sonuçlar aldı. Önce milli takıma seçildi ardından İspanya'da elde ettiği başarı ile bizi çok mutlu etti. Kendisiyle gurur duyuyorum" dedi.
DHA / Serinhisar - Deniz TOKAT
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku