banner175
Denizli'de Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası heyecanı
2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final karşılaşmaları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Şampiyonaya Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na 56 sporcu ile çok sayıda takım katıldı. Final karşılaşmalarının yanında Atlı Cirit 1. Lige Yükselme D Grubu müsabakaları Denizli'de gerçekleştirildi.
 


Türkiye’nin dört bir yanından geldiler
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  gazetecilere yaptığı açıklamada, atlı sporun atalarımızdan miras kalan ve gençlere bırakılacak kadim bir spor dalı olduğunu ifade etti. Başkan Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası ve Atlı Cirit müsabakalarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularımız burada yarışıyor ve çekişmeli yarışlar oluyor” diye konuştu. Organizasyonun Denizli’de yapılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, “Denizli’de bu organizasyonun yapılmasının en büyük sebebi, geleneksel spor oyunları anlamında yapmış olduğumuz bu tesisimiz; burası hem atlı cirit, hem atlı okçuluk ve hem de uluslar arası standartlarda yapılacak sporlara uygun bir tesistir” dedi.
 


“Geleneksel sporlarımıza sahip çıkıyoruz”
 
Denizli’de geleneksel spor dallarını yaşatmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gayret göstermeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, “Geçen yıl burada yarı final yapmıştık, bu sene de Türkiye Şampiyonası’nın finalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İyi ki ata sporumuza ve geleneksel sporlarımıza sahip çıkıyoruz. Denizlili hemşerilerimizde bu coşku ve güzelliğe şahitlik ediyorlar ” diye konuştu.  
 


Şampiyona finali çok çekişmeli geçti
 
Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası finalinde büyükler genel klasmanında Alperen Alkan birinci, Rayif Yavuz ikinci, Yavuz Ayaz üçüncü oldu. Gençler genel klasmanında ilk 3 sırayı Berkin Aras, Ahmet Sağbilge ve Hüseyin Azkın'dan alırken, Arif Eğinli'nin birinci olduğu yıldızlar genel klasmanında, Salih Yüksel ikinci, Damla Çakırca ise üçüncü sırayı aldı.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku