banner175
Denizlili Alper'den tarihi performans
Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatlarının 11. gününde artistik buz pateni serbest programda mücadele eden Alper Uçar ile Alisa Agafonova ikilisi piste çıktı. İkili aldıkları 59.42 puanla Türkiye'nin kış olimpiyatları tarihinde serbest programa katılım hakkı elde eden ilk buz dansı sporcuları oldu.
Önceki gün TSİ ile 04.00’da serbest programda piste çıkan Alisa Agafonova ile Alper Uçar ikilisi, toplam 147.18 puanla 19. sıranın sahibi oldu.
 
ALPER UÇAR DENİZLİ’NİN ÇOCUĞU
1985 Denizli doğumlu olan Buz Pateni Milli Sporcusu Alper Uçar, Denizli Sanayi Odası kurucu üyesi ve başkanı olan Feridun Alpat'ın torunu. Alpat, torunuyla gurur duyduğunu her fırsatta dile getiriyor. Küçük yaşta babası Mimar Abdullah Uçar ve annesi bankacı Ümit Uçar'la birlikte Ankara'ya taşınan ve Macaristan'da Spor Akademisi'ni bitiren Alper Uçar, 6 yaşında buz patenine başladı.
 
İBANOĞLU “ALPER’LE GURUR DUYDUK”
Milli sporcular Alper ve Alisa ikilisinin elde ettiği başarıyla spor tarihimize geçtiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Alper’in ülkemizi ve Denizli’yi en iyi şekilde temsil ettiğini, sporcuyla gurur duyduklarını kaydetti.
 
Buz Pisti branşında Olimpiyat Oyunlarına Türkiye adına ilk katılım Sochi 2014’te yine Alper Uçar - Alisa Agafonova çifti olmuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku