banner175
Gençlerbirliği maçına dair derin analiz
Güler’in denizligutbol.com’da yayınlanan analizi şöyle
 
NEDEN ÇİFT ÖN LİBERO YÜCEL HOCAM?
Şimdiye kadar Aisati’yi ön libero oynatan ve top kullandıkça takımı rahatlatan tecrübeli oyuncuyu kanada çeken İldiz, Deniz Vural ve Mbamba’yı orta sahaya monte ederek daha defansif bir kadro ile Gençlerbirliği karşısına çıktı. Oyun kontrolü genel olarak konuk ekipte bulunurken, Denizlisporumuz sürpriz kontra ataklarla gol aradı. Tecrübeli Hoca İldiz oyunun ikinci yarısında Burak’ı oyuna alarak tek ön liberoya döndü ve takımımız daha etkili oynamaya başladı.
 
BURAK NEDEN POZİSYONUN ETKİSİNDE KALDI?
Maçın istatistikleri Denizlisporumuzun ne kadar tutuk oynadığının en açık göstergesi oldu. Fakat Burak öyle bir pozisyon yakaladı ki atsa 3 puan içten bile değildi. İşin kötü olan tarafı Burak o pozisyondan sonra sahada hızlı yürümedi. Resmen pozisyona takılı kaldı. Burak gibi tecrübeli bir oyuncudan daha çok hırs yaparak oyuna küsmesi değil ekstra motive olmasını tüm taraftarlar bekledi.
 
BİZİM KADRODAN KAÇ KİŞİ GENÇLERBİRLİĞİ’NDE OYNAYABİLİR?
Gençlerbirliği takımı kadrosunun Süper Lig ayarında olduğunu tekrardan gösterdi. Beklerin mükemmel oyuna çıkışları, orta sahanın dinamikliği her dönen topu alan ikinci bölge oyunu ve pas yapmaya yönelik futbol tarzları ile maçın sonunda topun kendilerinde yüzde 70 kalmasını sağladılar. Açıkçası şunu söylemek gerekir, Stachowiak ve Mehmet Akyüz dışında Gençlerbirliği kadrosunda bizim takımdan bir tane bile oynayabilecek isim yok. Şu anda her şey toz pembe fakat yönetimin devre arasında çok çalışması gerekiyor. Denizlisporumuzun alternatifi yok. Adamlar oyunu açması için Nobre’yi oyuna alıyor. Biz hamle yapamıyoruz. Devre arasında yönetimin nokta transferler yapması gerekiyor.
 
NEDEN TARAFTARLAR FUTBOLCULARDAN DAHA ÇOK MAÇI İSTEDİ?
Gençlerbirliği maçı 1.Lig’de oynadığımız yıllar arasında en çok seyirciye sahne olan maçların başındadır. Yağmura rağmen kale arkaları bile doldu. Kimse yerine oturmadı. Herkes takımı destekliyor. Başkan bayrağı almış maç öncesinde şampiyon gibi stadı selamlıyor. Her şey süper de, futbolcu kardeşlerimiz neden süper değil? Rakip bize göre daha güçlü olabilir ama bu bizim mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmez. Bir tane pozisyonda şöyle taraftarları heyecanlandıracak şekilde rakibe atlayıp stadı gaza getirecek bir tane müdahale yapmadan 90 dakikayı bitirdik. Mehmet Akyüz’ün ilk yarının sonun da ki pozisyonu ile Burak Çalık’ın boş kaleye kaçırdığı pozisyon var.  Atabilirdik fakat rakibin en az net 10 tane pozisyonu var.  Bence Denizlispor 2 puan kaybetmedi 1 puan kazandı. İlk yarının son iki maçında Karabük ve İstanbulspor ile oynayacağız. Devreyi yenilmeden bitirmek çok önemli.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku