banner175
Kıspet giyip yağlı güreş tutan gazeteci: Desteksiz olmaz!
Gazeteci Meriç Ulukuş, yağlı pehlivan güreşi şempiyonlarından Denizlili sporcu Raşit Aysel ile güreş tuttu.
 
Çok popüler olmasına karşın, zorluklarla dolu olan ata sporumuz güreşin sorunlarına dikkat çekmek için yapılan gösteri maçını tabii ki şampiyon güreşçi kazandı. Ama önemli olan maçın sonucu değil, sonrasında Meriç Ulukuş’un kaleme aldıklarıydı. Ulukuş, şöyle yazdı:
 
Ata sporumuz olan yağlı güreşlere ilgi halen devam etse de destek maalesef yok denecek kadar az. Küçük yaştan beri yağlı güreş için çaba veren pehlivanlar çok zor şartlar altında antrenman yapıp güreşlere hazırlanıyor.
 
Denizlimiz de defalarca şampiyonluk kazanan ve kazandıran yağlı güreş pehlivanlarından biri olan Raşit Aysel, bu konuya dikkat çekmek için bir proje üretti ve hayat geçirdi. ‘’Ata Sporu Yağlı Güreşe Destek İçin Kıspet Giy’’ adı altındaki bu proje hayatında hiç yağlı güreş yapmamış ünlü isimler ile pehlivanlar arasında yapılacak olan yağlı güreş karşılaşmalarını içeriyor.
 
Kıspet giymenin zorluğundan yağlandıktan sonra er meydanındaki güreşin tüm zorlukları bir bir yaşatılıyor. Yağlı Güreşlere ve pehlivanlara desteğin artması için hayata geçirilen proje kapsamında Denizli’de pehlivan Raşit Aysel tarafından ilk meydan okunan kişi Haber Sitemizin genel yayın yönetmeni Meriç Ulukuş oldu.
 
Bu meydan okumaya karşı ‘varım’ diyen Meriç Ulukuş ile Raşit Aysel, Honaz İlçesi’nin güzel piknik alanlarından biri olan ve Kırkpınar Yağlı Güreşlerine de burada hazırlanan pehlivanların kamp yeri olan Göz’de yapıldı. Burada hayatında ilk defa kıspet giyen ve yağlı güreş yapan Meriç Ulukuş’un performansı beğeni kazandı. Fakat müsabakanın galibi yine de Raşit Aysel oldu.
 
Konu hakkında bir açıklama yapan pehlivanlarımızdan Raşit Aysel, ‘’Ata sporumuzu ve Denizlimizi her platform da en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Fakat ne yazık ki, gereken desteği maalesef göremiyoruz. Çoğu zaman kendi imkanlarımızla hazırlanıp, kendi imkanlarımızla güreş yapılacak olan şehirlere gidiyoruz. Bu arada yeni pehlivan gençler yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Tek isteğimiz iş dünyasından veya yetkili isimlerden bize destek olmaları. Denizli olarak gerekli destek verildiğin de adımızı yağlı güreş müsabakalarında daha çok duyuracağımızdan asla şüphem yok. Bu projemizi de dikkat çekmek için hayata geçirdik. Meriç Ulukuş sayesinde de dikkati üzerimize çektiğimize inanıyorum. Kendisine de bize her zaman destek verdiği ve yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
 
Meriç Ulukuş ise, ‘’Hayatım boyunca böyle bir heyecanı şimdiye kadar neden yaşamadığıma üzüldüm. Acayip keyif aldım. Rakibini ne tutabiliyorsun ne de kavrayabiliyorsun. Ellerinin arasından kayıp gidiyoruz. İki kat performans harcamak zorundasın. Çok ama çok zor bir iş. Televizyondan veya er meydanından seyretmekle olmuyormuş. En güzeli yaşamakmış. Adrenalin tutkunlarına tavsiye ederim’’ ifadelerini kullandı.
 
Şimdi bu güreşten sonra kime meydan okunacağı en çok merak edilen konu oldu. Kıkpınar Yağlı Güreşlerine katılacak olan Raşit Aysel için bu müsabaka iyi bir antrenman olmuş oldu.
 
Ulukuş, normalde zeytinyağla yapılması gereken yağlanmanın ‘fakirlikten’ ayçiçek yağıyla yapıldığını facebook hesabındaki paylaşımında yazdı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Mustafa Şengül 7 yıl önce

afyon kent haber güzel i̇nsan meri̇ç ulukusa selamlar gönderi̇yor

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku