banner175
MERKEZEFENDİ TAM GAZ

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket sahasındaki maçta üçüncü çeyrekte elde ettiği 23-10'luk skorun etkisiyle Bandırma Kırmızı'yı 69-60 yendi. Konuk ekibin koçu Ayberk Alen maçın sonlarında direkt diskalifiye edildi.
 
Bandırma Kırmızı Eray Akyüz ve Ercan Osmani ile ilk çeyrekte küçük farklarla önde gitti, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket ilk kez 7. dakikada Altan Erol ile skoru lehine çevirdi: 13-12. Bitime birbuçuk dakika kala skor 15-15 iken Gökhan Yazıcıoğlu ve Oleksandr Mishula'dan gelen sayılarla ev sahibi ekip ilk periyodu 19-15 önde bitirdi.
 
İkinci çeyrek düşük skorla başladı, 4. dakika 21-17 ile geçildi. Altıncı dakikada Merkezefendi Belediyesi farkı Ümit Sonkol ile 9 sayıya (26-17) çıkardı. Sadık Emir Kabaca ve Eray Akyüz ile direncini sürdüren Bandırma Kırmızı 8. dakikada farkı eritip 13-0'lık seriyle 31-28 öne geçti, soyunma odasına da 34-28 önde gitti.
 
İlk yarıda Eray Akyüz 15, Ümit Sonkol 11 sayıyla takımlarının skorerleri oldu, Merkezefendi 2/15, Bandırma Kırmızı 3/10 üçlük isabeti buldu. Bandırma Kırmızı hücum ribaundlarında 10-5 üstünlük buldu. 
 
Merkezefendi Belediyesi Basket 8-2'lik seriyle üçüncü çeyreğin 3. dakikasında skoru eşitledi, Thomas Allen Gipson önce faul, ardından teknik faulle 4. dakikada 5 faulle maçı tamamladı, Bandırma Kırmızı skoru 40-36 lehine çevirdi. Hızlı hücumlarla skor üreten Merkezefendi Belediyesi Basket takımı skor üstünlüğünü eline geçirip Deniz Can Çevik'in üçlükleri ile son periyoda 51-44 önde girdi.
 
Üçüncü çeyreğe ev sahibi ekip Deniz Can Çevik'in üçlüğü ve Bora Hun Paçun'un maçtaki ilk saha içi isabetiyle iyi başladı ve 3. dakikada farkı 8 sayıya 857-49) çıkardı. Oleksandr Mishula'nın üçlüğü ile fark ilk kez çift hanelere geldi: 67-56. Skor 67-59 iken Gökhan Yazicioğlu 1:18 kala hücumda sportmenlikdışı faul yaptı. 54 saniye kala Bandırma Kırmızı'dayken bu defa koçları Ayberk Alen hakemlere sarfettiği sözlerden dolayı diskalifiye edildi, karşılaşma 69-60 sona erdi.
 
 
Öne çıkanlar...
 
Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket: Ümit Sonkol 22 sayı, 11 ribaund, 2 asist, Soner Şentürk 10 asist, 3 sayı, 4 ribaund, Altan Erol 11 sayı, 10 ribaund, Deniz Can Çevik 16 sayı (3/4 üçlük)
 
Bandırma Kırmızı: Eray Akyüz 20 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Ercan Osmani 14 sayı, 10 ribaund, Sadık Emir Kabaca 12 sayı, 9 ribaund
 
ATEŞDAĞLİ" ACI İÇİNDEYİZ"
 
Merkezefendi Belediyesi Baş antrenörü Şahin Ateşadağlı maç sonrası konuştu. Ateşdaģlı,"
Öncelikle iki takımı da böyle kötü ve zor günde yaptıkları mücadeleden dolayı kutluyorum. Çok sevindik diyemeyiz. Çünkü ülkemizin yaşadığı şeyler çok ortada. Son derece üzücü ve acı şeyler içerisindeyiz. Allah, ölen şehitlerimizi rahmet eylesin. Geride kalanlara gerçekten sabır ihsan eylesin. Söyleyecek bir şey yok. Söyleyecek hiçbir şeyim yok. Sevinemiyoruz bile böyle maç kazandıktan sonra. Kaybetsek kazansak aynı şey. Hayat devam ediyor ama inşallah sorunlar bir an önce çözülür. Bizde spora daha iyi bir şekilde odaklanalım. Daha keyifli günler geçiririz"dedi.
 
BASKETBOL KONUŞMAYALIM
 
Takım kaptanı Ümit Sonkol ise şunları söyledi:"
Bugün basketbol adına konuşacak hiçbir şey yok. Dün akşam 33 tane şehidimiz var. Yaralılarımız var. Önce buradan tüm Türkiye’ye baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bence böyle bir günde basketbol konuşmanın da bir manası yok " diye konuştu
 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliDenizligüncel
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku