banner175
Son şampiyon bu kez 5'nci oldu
Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 23 yaş aştı dünya güreş şampiyonasında ülkemizi serbest stil 86 kiloda temsil eden Arif Özen ilk turda Japon Taisai Matsuyuki'yi 6-0 yendi. Güreşçimiz Çeyrek Finalde ise İranlı Kamran Ghorban Ghasempour'a yenildi. Ancak İranlı sporcu finale yükselince milli güreşçimiz bronz madalya için repesaj maçı oynama hakkı kazandı.
 
DÜNYA BEŞİNCİSİ OLDU
Güçlü Alman rakibi Lars Schaefle ile repesaj mücadelesine çıkan Arif Özen, rakibini mindere sererek 7-2 mağlup etti. Bu sonuçla bronz madalya için son kez mindere gelen sporcumuz Moğolistan’dan Gankhuyag Ganbaatar ile karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maç sonunda rakibine 4-1 mağlup olan Özen, şampiyonayı Dünya beşincisi olarak tamamladı.
 
İBANOĞLU “HER ŞAMPİYONA BİR TECRÜBE DEMEK”
Güreşte 2018 yılının son önemli şampiyonasından Milli Takımımızın 7 madalya ile döndüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizlili genç sporcu Arif Özen’in şampiyonada başarılı bir performans sergilediğini kaydetti. Her şampiyonanın ayrı bir tecrübe olduğunu söyleyen İbanoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatlarına giden yolda Denizlili Milli Sporcu Arif Özen’in çok çalışıp daha büyük hedeflere ulaşacağına inandıklarını belirtti.
 
Denizlili güreşçi Arif Özen, Eylül ayında Slovakya'da yapılan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda, Ağustos ayında ise Roma’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında 86 kiloda ülkemize altın madalya kazandırmıştı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...
Trabzonspor yıllar sonra Süper Lig’de yeniden kupa kazandı. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma...

Haberi Oku