banner175
Buğdayın atası Siyez Tavas topraklarıyla buluştu
Tavas Belediyesi, ata yadigarı siyez buğday üretimini yaygınlaştırmak üzere yeni bir projeye daha imza attı. Tavas’ın muhtelif mahallerinde 100 Dekar arazi üzerinde siyez buğday tohumunu toprakla buluşturan Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İNAMLIK, Ekim sırasında bizzat traktör üzerine çıkarak Ekim işlemini gerçekleştirdi.

Sağlıklı toplum, sağlıklı nesil ve sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimine her zaman destek olduklarını belirten Başkan İNAMLIK, “Tavas’ta Belediye olarak yapmış olduğumuz uygulamayla gelecek nesiller için tohum ektik. Geçmişi 1200 yıl öncesine dayanan ve genetiği değiştirilmemiş yapısıyla doğallığını koruyan Siyez buğdayı, hem bölge çitçimizin geçim kaynağı, hem de sağlıklı nesillerin yetişmesi için ön adım olacaktır.

Tarımsal alanda başlatmış olduğumuz serada domates ve marul ile açık alanda biber yetiştiriciliği yenilikçi tarım anlayışını şimdi de siyez buğdayıyla devam ettiriyoruz. Projemiz sayesinde önümüzdeki yıllarda elde edilecek tohumlar çiftçilerimize ücretsiz dağıtılacaktır. Tavas Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da vatandaşlarımızın yanındayız. Şehrimize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan İNAMLIK, proje ile Tavas’ın tarımsal alanda yeni bir potansiyele kavuşturacaklarını vurguladı.

Projeyle verimi yüksek olan siyez buğday üretiminin artırılması, ilçe tarımının geliştirilmesi ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması hedefleniyor.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

“Güçlü Türkiye için Tavas hazır”
AK Parti Denizli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nilgün Ök, AK Parti Tavas İlçe Başkanlığı'nı...

Haberi Oku