banner175
Tavas, İstiklal Marşı'nı yüreğiyle okudu
İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, Denizli merkezinde ve ilçelerde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerde İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan oratoryo seslendirildi, tiyatro oyunlarıyla canlandırıldı.
 
En farklı etkinliğe ise Tavas Karahisar Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anaokulu Müdürü olan işaret dili tercümanı ve uzman öğreticisi Zeliha Tenikeci imza attı.
 
Tenikeci, Türk işaret dilinin öğrenilmesi ve toplumun ortak değeri olan İstiklal Marşı'nın işaret diliyle okunmasını sağlamak amacıyla “İstiklal Marşı'nı Duymayan Kalmasın” projesini hayata geçirdi.
 
Proje kapsamında, Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü ile ilçede yaşayan esnaf, çiftçi, imam, öğrenci, çoban, doktor ve futbolcuların da aralarında yer aldığı 263 kişiye işaret diliyle İstiklal Marşı’nı söyledi.
 
Projeyi kısa filme dönüştüren Tenikeci, “Türkiye'de ilk defa İstiklal Marşı'nın 10 kıtası, 41 mısrası işaret diliyle bir grup tarafından öğrenilerek okundu” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

“Güçlü Türkiye için Tavas hazır”
AK Parti Denizli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nilgün Ök, AK Parti Tavas İlçe Başkanlığı'nı...

Haberi Oku