banner175
Tavas modern arıtma tesisine kavuşuyor
Çevre yatırımlarıyla örnek projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan tüm ilçelerde atık su arıtma tesisi kurma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Tavas ilçesinin ihtiyacı olan atıksu arıtma tesisi inşasında sona yaklaştı. Tavas evsel nitelikli atıksu arıtma tesisinin 7.141 metrekare inşat alanına sahip olduğu ifade edilirken, ilk etapta tesisin 1. kademesinde 18.500 kişilik kısmı ve günlük debisinin 3.596 metreküp olduğu ifade edildi. Tesisin ikinci kademesinin ise 27.500 kişilik olduğu ve günlük ortalama debinin ise 5.600 metreküp suyu arıtacak şekilde projelendirildiği belirtildi. Betonarme biyolojik atıksu ileri arıtma tesisi olarak inşa edilen Tavas Atıksu Arıtma Tesisi’nde atık sulara fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacak. Daha sonra ise bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak sulama suyu standartlarını sağlayacak şekle getirilecek.
 
"DENİZLİ MERKEZDE NE VARSA İLÇELERDE DE O OLACAK"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas'ta yapımında sona gelinen atıksu arıtma tesisinin çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti. Hedeflerinin ihtiyaç olan tüm bölgelere arıtma tesisi yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak" sözünü yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Yarınlarımızın daha sağlıklı, daha huzurlu olduğu bir kent için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek nesillerimize daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için gayret göstermeye devam ediyoruz. Tesisimiz şimdiden Tavasımıza ve Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

“Güçlü Türkiye için Tavas hazır”
AK Parti Denizli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nilgün Ök, AK Parti Tavas İlçe Başkanlığı'nı...

Haberi Oku