Yaşam:
banner175
3 bin 756 metre yüksekte evlenme teklifi
Denizli dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) bu kez ülkemizin önemli zirvelerinden olan Aladağlar-Demirkazık zirvesindeydi.
 
Etkinliğin belki de en önemli, heyecanlı zamanı dağın zirvesi olan 3 bin 756 rakımlı noktada gerçekleşen evlenme teklifi oldu. Böyle olur dağcılar evlilik teklifi dedirten bu güzellik faaliyete ayrı bir anlam yüklemiş oldu.
 
Denizli’nin adını bir zirveye daha yazan dağcıların bu macerasını kulüp yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu  Denizli İl Temsilcisi, aynı zamanda çılgın aşık Taylan Özgür anlatıyor:
 

Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK ) olarak 2017 Ramazan bayramını Türkiye’nin en zor dağlarından biri sayılan Niğde Aladağlardaki “Demirkazık” zirvesinde kutlamaya karar verdik ve yola koyulduk.  Amacımız bayram şekeri tadında bir zirve tırmanışı gerçekleştirmekti bu sebeple bir günde çıkılıp inilebilen bu zirveyi bütün bayram tatiline yaydık.


23 Haziran’da Denizliden hareket edip 24 Haziran  sabahı Çukurbağ köyündeki Taurus Guest House’da keyifli bir köy kahvaltısı ile güne başlamış olduk.  Ardından Karayalak kamp alanına gidip çadırlarımızı kurduk. Biraz dinlenme sonrası ertesi gün yapacak olduğumuz teknik tırmanışla ilgili durum değerlendirmesi ve küçük çaplı bir eğitim yaptık. Kısa eğitim çalışması sonrası kendimize zirve için  dinlenme ödülü verdik.
25 Haziran sabah saat 8 de çadırlarımızı Karayalak’tan toplayıp sadece uyku tulumu ve matlarımızla külah dibi mevkiinde geceyi geçirmek üzere yola koyulduk. Aynı gün Saat 14:30 da geceyi geçireceğimiz 3200 rakımlı külah dibi mevkiine ulaştık.
 
Teknik olarak tırmanacağımız külah tüm ihtişamıyla karşımızda duruyordu, diğer yandan ise Aladağların tüm zirveleri olanca güzelliğiyle karşımızdaydı. Gündüzüyle gecesiyle mükemmel bir kamp ortamı yaşıyorduk.
 

26 Haziran sabah zirveye hareket saati 07:00 idi. Emniyet kemerlerimizi giyip gerekli tüm teknik malzemelerimizle zirve yoluna koyulduk. Başarılı bir tırmanışın ardından 10:30 da 3756 metrede Demirkazık zirvesine ulaştık. Ekibin ilk Demirkazık tırmanışı olduğu için zirvede coşku ve heyecan büyüktü.
 Ekipte heyecanını ve Mutluluğu ayrıca zirve yapacak biri daha vardı o da Hatice o na yapacak olduğum evlilik teklifini bu zirveye planlamıştım ve tüm tırmanış faaliyetinin sorunsuz gerçekleşmesiyle de bu amacıma ulaşmış oldum zirvede herkes mutlu ama biz daha da mutluyduk. Bu çok sevdiğim zirve böylelikle benim için bir ömür boyu unutulmaz hale gelmiş oluyordu.
 

Ekip olarak birbirimizi kutlama ve zirve defterinin yazılıp imzalanması ile fotoğraf çekimlerinin sonrasında inişe geçtik. Yine külah dediğimiz dik kayalıklardan oluşan teknik etabı da teknik inişle geçtikten sonra  saat 18 de geceyi geçirdiğimiz külah dibinden ana kamp alanımız olan Karayalak vadisine doğru yola çıktık.  Akşam saat 21 de yürüyüşe ilk başladığımız Karayalak kamp alanına ve sonrasında  araçlara ulaştık. Buradaki kısa dinlenmenin sonrasında  geceyi geçirmek  için yine Çukurbağ köyüne Ahmet Üçer’in  Taurus Guest House’a (Pansiyonuna) yerleştik. 27 Haziran  sabah saat 10 da Denizliye dönüş için tekrar yollara koyulduk. Güzel bir etkinlik böylelikle sonlanmış oldu.
Bu faaliyete katılan sporcu arkadaşlarım Hatice Çimen, Hasan Kurt, Tuğrul Karadeniz, Nihat Çapoğlu, Gökhan Fenli, Mustafa Tokat, Ergun Yıldırım, Barış Dokumacı, Mahir Coşan, Tuğba Çakmak’a pansiyonda ve Karayalak kampında bize ev sahipliği yapan Ahmet Üçer’e ve Kulüp sponsorumuz Muharrem Değirmenci’ye teşekkür ediyoruz.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku