Yaşam:
banner175
Ak gençlerden kuşlara yuva, köpeklere mama
AK Parti Denizli Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı ile  AK Parti Denizli Gençlik Kolları Teşkilatı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlik ile hayvanların yaşam hakkını korumak ve sahipsiz hayvanlara uygulanan şiddete dur demek için farkındalık yaratıldı.
 
AK Parti Denizli Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Saliha Deveci; “Gençlik kollarımız 2.el çıkarma malzemelerden geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla kedi ve kuş yuvaları yaptı onları Çamlık Parkında astık ve kurulumlarını gerçekleştirdik. Sokaklarımızdaki kedi ve köpekleri mamalar ile besledik” dedi.
 
Bu tür etkinliklerin belirli günlerde değil sürekli yapılması gerektiğini aktaran Başkan Deveci şunlrı söyledi:
“ Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle İl ve İlçe Gençlik Kollarımız, Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığımız farkındalık yaratmak için Çamlık'ta toplandık. Hayvanların yaşam hakkını korumak, sahipsiz hayvanlara uygulanan şiddete dur demek için haftasonu bir dizi etkinliğe imza attık. Sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Sokak hayvanlarının yanında olmanın, onları sevmenin aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğunu dile getirmeye çalışıyoruz. Hayvanları korumak sadece görev değil inancımızın, insanlığımızın da gereğidir. Hayvanlar bir mal değil candır, onlar bizlere Allah’ın bir emanetidir. Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Hayvanlara su vermek, onları sevmek, doyurmak, yaralarını sarmak, onları korumak adeta bir ibadettir. Ayrıca 4 Ekim Günü, insanların hayvanlara sevgisini ve yaşam haklarına olan saygısını göstermelerinin yanı sıra bu konuda çalışan kurumlara destek olmaları için bir fırsat veriyor.
 
İnsanın, hayvanın, doğanın sonsuza dek birlikte yaşamı birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu döngünün bozulmasına izin vermemeliyiz. Çocuklarımıza minik dostlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmalıyız. Hayvanları koruyalım derken aklımıza sadece kedi, köpek vb. hayvanlar gelmemeli, bunlarla sınırlı kalmamalıdır. Ne yazık ki günümüzde insan eliyle pek çok canlı türünün nesli tükenmeye yüz tutmuş, doğal alanlar tahrip edilmiştir. Biyolojik çeşitliliğin korunması, dünya da yaşamın sağlıklı bir şekilde sürmesi için, birbirimize ihtiyacımız var.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku