Yaşam:
banner175
ALATAY'a Rektörlükten önemli katkı
PAÜ Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve ALATAY Proje Koordinatörü Doç. Dr. Erkan Öztürk, ALATAY Proje Danışmanları Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yusuf Öner ve Prof. Dr. Aydın Kızılkaya, Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Can, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selim Köroğlu, Dr. Öğretim Üyesi Selami Kesler, ATAY Takım Kaptanı Arş. Gör. Akif Demirçalı ile Arş. Gör. Mustafa Tümbek’ten oluşan heyet, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı makamında ziyaret ederek, bu yıl ATAY Ekibi tarafından geliştirilecek olan yeni elektrikli aracın özellikleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.
 
‘Hibrit, Elektrikli, Otonom Taşıtlar için Prototip Geliştirme ve Laboratuvar Altyapısının Oluşturulması’ konusundaki projenin yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Selim Köroğlu, ALATAY projesinin altyapı laboratuvar ve Ar-Ge çalışmaları için Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tahsis edilen yaklaşık 470 bin TL’lik desteğin önemini belirterek heyet adına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkürlerini sundu.
 
Yapılan ziyarette, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ konuyla ilgili olarak; ‘‘ALATAY Ekibi ile birlikte ekipte görevli tüm öğrencilerimizin tasarladığı ve TÜBİTAK tarafından iki sene üst üste “Yerli Ürün” kategorisinde birincilikle ödüllendirilen ALATAY 2016-2017 Projeleri; Başta Pamukkale Üniversitesi olmak üzere tüm ülke bazında hepimizin gurur kaynağı ve üniversitemizin ismini parlatan önemli büyük projelerden olmuştur. ALATAY 2018 Projesi’nin altyapı çalışmaları için Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü olarak maddi-manevi her türlü desteği şimdi ve gelecek dönemlerde vermeye devam edeceğiz. Proje ekibi tarafından tasarlanacak ALATAY 2018’in bu yılki TÜBİTAK yarışlarında başarılı olmasını dilerim’’ şeklinde konuştu.
 
 
 
ALATAY 2018’DE HEDEF ‘OTONOM ARAÇ’ OLACAK
TÜBİTAK’ın “Efficieny Challenge” yarışlarının yeni kategorisi ‘Otonom Araç’ yarışına da katılacak olan ALATAY 2018’in gelecek dönemlerde ‘Hibrit Elektrikli Araç’ konseptine uygun olarak da geliştirileceği belirtildi.
 
ALATAY Proje Koordinatörü Doç. Dr. Erkan Öztürk, ATAY takımı olarak bu sene TÜBİTAK yarışları için hazırlayacakları ALATAY 2018 aracı için öğrencilerimiz ile birlikte yoğun bir çalışma planı içerisinde olduklarını dile getirdi. Çalışmalarda hem mekanik hem de elektronik geliştirmelerin yanı sıra yeni tasarımlarında ele alınacağının bilgisini veren Doç. Dr. Öztürk, bu proje ile birlikte günümüzde otonom araç alanında yapılan çalışmaları takip edebilmenin yanında teknik ve teknolojik olarak yeni geliştirmelere fırsat olacağını ifade etti. Doç. Dr. Öztürk, ‘Bu proje ile birlikte hem öğrencilerimizin eğitimine hem de üniversitemizin akademik faaliyetlerine önemli bir katkı sağlanacak’ diyerek konuşmasını tamamladı.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku