Yaşam:
banner175
Askerin Dönüşü filminden Denizli'nin tarihi görüntüleri
Denizli, bundan tam 37 yıl önce, Yeşilçam’ın zirve dönemlerinde bir filmde mekan olarak kullanılmış ve çok beğenilmişti. 1974 yapımı Askerin Dönüşü isimli filmde, Türk sinemasının önemli jönlerinden Kadir İnanır Selma Güneri ile rol almıştı. Askerliğinin son gününde bir kaçakçıyı vurarak öldürüp, vicdan azabına dayanamayarak memleketi İstanbul’dan kaçakçının memleketi Denizli’ye bir askerin öyküsünün anlatıldığı film, Denizli’nin tarihi belgesi niteliğinde
 
TARİHE YOLCULUK
Trenle Denizli’ye gelen asker Ali (Kadir İnanır) uzunca bir süre, kaçakçının Denizli'de yaşayan babası, eşi ve çocuğunu arıyor. Bu sırada Denizli’nin sokakları bol bol boy gösteriyor. 1974'ün Denizli'sinin gösterildiği filmde, Namık Kemal İlköğretim Okulu da sıkça yer alıyor. Selma Güneri’nin rol gereği hademe olarak çalıştığı okulun önünden geçen Dumlupınar Deresi de net şekilde görünüyor. Üzeri kapatılmasının ardından Dumlupınar deresi, ismini o caddeye vermiş ve Namık Kemal İlköğretim Okulu’ndan Karamana giden caddenin ismi Dumlupınar Caddesi olmuştu.
 
DENİZLİ'Yİ TANIMAK İMKANSIZ
Şimdiki Çıtır Ekmek Fabrikasının olduğu bölümlerin neredeyse ormanlık alanda yer alması dikkat çekerken, kent ortasında gezen develer de dikkat çekiyor. Denizli’nin o yıllarda çekilmiş en net görüntülerinin yer aldığı filmde, Gazi Bulvarı üzerindeki çok katlı tek binanın ise Merkez Bankası olması da gözlerden kaçmıyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku