Yaşam:
banner175
Buldanlılar ‘iyilik için' koştu
İyilik Peşinde Koş Platformu Adım Adım’ın bir üyesi olan Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakıf, dün gerçekleştirilen İstanbul Maratonu’nda 105 gönüllü koşucusu ile yer aldı.  Kurumsal Takımlardan TEB CETELEM’in 22 koşucusu ile “Kızımız Okuyacak” projesi için koştuğu maratonda şu ana kadar 1.141. kişi bağış yaptı. Adım Adım, İyilik peşinde koş platformu;  desteklediği Sivil Toplum Kuruluşlarının Projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu web platformudur. Platform Adım Adım’ın 8 yıl boyunca koşan 7,000 koşucu ve 66,000 bağışçı sayesinde biriktirdiği tecrübeleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Dünyada sadece yardımseverlik koşusu için yapılmış ilk dijital kaynak yaratma platformudur. Bu platformun üyesi olan Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın kuruluş amacı eğitim ve kadına destek. Bu amaç doğrultusunda Vakıf, başarılı kız öğrencilere üniversite eğitimleri için burs sağlamak amacıyla ‘Kızımız Okuyacak’ projesini hazırladı. Bu proje için ilk kez Antalya'da Mart 2018 tarihlerinde yapılan Runotalia maratonuna katıldı ve 30 kız öğrenci için gerekli kaynağa ulaştı. Dün yapılan 40. İstanbul Maratonu’na da aynı proje ile katılan vakıf gönüllüleri 200 kız için gerekli kaynağa ulaşmak için koştu.
 
ADIMLAR KIZLAR İÇİN ATTI
Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem salman, ‘Kızımız Okuyacak’ projesine adımları için destek veren gönüllülere teşekkür etti. Salman, “Projenin amacı, üniversite eğitimi almak isteyen ancak maddi imkanları yetersiz genç kızlara destek olmak. Çünkü, kadına yönelik ayrımcılık, daha çocukluk döneminde, toplumsal ve kültürel değer yargıları nedeniyle aile ve toplumun, kız çocuğa erkek çocuktan daha az olanaklar tanımasıyla başlıyor.  Vakıf kadının toplumsal anlamda rol ve statü olarak doğru yerde olmasının, ülkenin gelişimi açısından son derece önemli olduğuna, kadınların yüksek öğrenimine katkıda bulunmanın ülkenin bir bütün olarak kalkınmasında önemli bir etkiye sahip olduğuna inanıyor.  Ülkemizdeki rakamlara bakıldığında ise bu konuda daha alınacak çok yol, aşılacak çok engel olduğu görülüyor. Buldan Vakfı, yoksulluğun azaltılması için kadınların güçlendirilmesi gerektiğine inanıyor. Konu ile ilgili araştırmalar da üniversite eğitimi alan kadınların iş gücüne katılımının arttığını ve gelir seviyesinin yükseldiğini gösteriyor. Eğitimli ve gelir seviyesi yükselen kadının çevresine katkısı erkeklerle kıyaslandığında daha fazla olmakta ve bunun sonucunda aile yoksulluğunu azaltıcı etkisi olduğu görülmektedir. Dahası, gelişmekte olan ülkelerde gelecek nesilleri yetiştirme görevini çoğunlukla kadınlar üstlenmektedir. Sadece bu açıdan bile kadın eğitimi, toplumsal kalkınma için önem taşımaktadır” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku